ACUM:
17.00
Arpeggio (R)
Beethoven & more pentru două ore.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Orchestrele Radio România la Mamaia, în versiune estivală

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 11 August 2017 , ora 0.00
Între 12 și 15 august, Orchestrele Radio invită publicul de toate vârstele la un program muzical inedit, la malul mării, în Piațeta Perla din Mamaia. În vacanța de stagiune, Orchestra Națională Radio, Big Band-ul Radio și Orchestra Populară Radio se alătură Radio Vacanța și Târgului GAUDEAMUS, într-un dublu moment aniversar: 50 de ani de Radio Vacanța și GAUDEAMUS 100, aniversare sărbătorită la Mamaia, pe durata desfășurării Târgului GAUDEAMUS Litoral.
Prima orchestră care va da tonul estival va fi Orchestra Națională Radio, sâmbătă, 12 august, ora 20.00, sub conducerea concert-maestrului Virgil Zvorișteanu. Publicul va putea asculta opusuri de Vivaldi, Mozart, Șostakovici, dar și Brahms, Bartók, Dvoűák, Piazzolla și Bizet.
Luni, 14 august, de la ora 20.00 are loc un nou concert, susținut de această dată de Big Band-ul Radio, condus de Ionel Tudor. Ansamblul concertează la Mamaia alături de Corina Chiriac.
Muzica populară va încheia programul estival oferit de Orchestrele Radio la Mamaia - în 15 august, de la ora 20.00, protagoniștii serii vor fi Orchestra de Muzică Populară Radio, condusă de Adrian Grigoraș, alături de nume binecunoscute ale repertoriului folcloric: Elena Ionescu Cojocaru, Georgeta Nechifor, Aurel Sava, Maria Stângă, Elena Chirică și Marius Cristel Marin.
Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.
Irina Cristina Vasilescu