ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel, marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Se deschide oficial Festivalul si Concursul International de Canto Hariclea Darclee, la Braila

Bookmark and Share
Publicat: marți, 25 Iulie 2017 , ora 0.00
De astăzi și până pe 6 august, 200 de tinere talente lirice din 18 țări își dau întâlnire la Brăila, în cadrul unei noi ediții a Festivalului și Concursului Internațional de Canto dedicat memoriei legendarei soprane Hariclea Darclée.
Evenimentul începe cu deschiderea festivă și concertul inaugural susținut de câștigătorii Premiului I și, respectiv, Marelui Premiu Darclée, soprana Silvia Micu și tenorul Ioan Hotea, acompaniați la pian de Alexandru Petrovici.
În paralel cu competiția de canto, publicul poate asista, pe 29 iulie, la conferința cu videoproiecții susținută de muzicologul și medicul foniatru dr. Stephan Poen pe tema Din nou despre Gloria Muzicii: Omagiu lui Nicolae Herlea la 90 de ani de la naștere. În 3 august este invitat pe scenă pianistul Matei Varga, pentru a celebra Centenarul Dinu Lipatti. În 4 august va avea loc o reprezentație cu opera 'Paiațe' de Ruggiero Leoncavallo. Pe 5 august, pe Esplanada Dunării - tradiționalul Concert Extraordinar la care iau parte laureații Concursului Darclée, cu participarea Corului Filarmonicii George Enescu și a Orchestrei Festivalului Darclée. Dirijor: Marco Balderi. În fine, duminică 6 august, din nou în teatru, juriul Concursului Internațional de Canto Hariclea Darclée, prezidat de Mariana Nicolesco, va anunța câștigătorii competiției din acest an în cadrul ceremoniei de înmânare a premiilor și al Galei Laureaților.
Deschiderea festivă și concertul inaugural din această seară au loc în sala Teatrului Dramatic, de la ora 18 și 30 de minute.
Ioana Marghita