ACUM:
13.05
Polifonii
Universal și românesc, creație și interpretare.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

'Tango la cetate' - primul concert

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 16 Iunie 2017 , ora 0.00

Proiectul "Tango la cetate" se deschide prin două concerte susținute la Hunedoara și Alba Iulia de binecunoscutul grup Argentango. La Hunedoara concertul va avea loc astăzi, 16 iunie 2017, la Castelul Corvinilor, în Sufrageria Bethlen, de la ora 19:00, iar la Alba Iulia, proiectul va fi inclus în Sărbătoarea muzicii și se va desfășura în Piața Cetății, pe 24 iunie, de la ora 18:00.

Ideea acestui nou proiect al ansamblului ArgEnTango s-a născut anul trecut în timpul turneului national "Piazzolla, o poveste autentică", pe de o parte dintr-o dorință a ansamblului de a continua drumul împreună, iar pe de altă parte din dorința de a aduce tangoul în locuri neobișnuite și, de ce nu, de a promova cetățile fortificate din România, un tezaur cultural și turistic prea puțin cunoscut.

În repertoriul proiectului "Tango la cetate" se găsesc tangouri extrem de cunoscute, dar și câteva tangouri românești. Concertele au în centru aceeași puternică tripletă argentiniană, formată din Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) și Omar Massa (bandoneon), cărora li se alătură doi muzicieni români - Răzvan Suma (violoncel) și Rafael Butaru (vioară).

Lucian Haralambie