ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Sonoro Conac - la Oradea

Bookmark and Share
Publicat: marți, 6 Iunie 2017 , ora 0.00
Muzica de cameră aduce din nou în prim-plan capodopere ale arhitecturii românești în cadrul celei de-a V-a ediții a seriei SoNoRo Conac. Primele concerte ale lunii iunie vor avea loc în perioada 6-11 iunie, în București și în clădiri de patrimoniu din Oradea, Otomani, Buzău, Tescani și Miclăușeni.
Partiturile lui Franz Schubert, Ludwig van Beethoven sau Ernst von Dohnanyi, interpretate de violonistul Kirill Troussov, violistul Răzvan Popovici și de Leo Schmidt la violoncel vor puncta cu grație detaliile renascentiste, neo-românești, neogotice sau aparținând stilului eclectic francez ale castelelor și conacelor ce vor găzdui concertele lunii iunie.
Seria de concerte se deschide astăzi, 6 iunie, cu un concert la Cetatea Oradea. Înălțată între anii 1570-1618 după planurile unor arhitecți italieni renumiți, Cetatea Oradea este considerată astăzi ca fiind cea mai bine păstrată cetate în stil renascentist italian din Europa Centrală. Înainte de a avea arhitectura actuală, în perioada 1092-1557 a fost un important centru cultural și religios, servind drept reședință Episcopiei Romano-Catolice de la Oradea.
Ora de începere a concertul este 20,00.
Ioana Marghita