ACUM:
17.00
Perpetuum mobile
Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Primul episod al Turneului 'Duelul viorilor'

Bookmark and Share
Publicat: marți, 22 Septembrie 2015 , ora 0.00

Deja o tradiție în viața muzicală românească, ediția a V-a a Turneului Internațional „Duelul Viorilor”, un proiect Radio România, organizat de Centrul Cultural Media, va avea loc începând de astăzi, 22 septembrie, și până în 4 octombrie 2015, în 11 orașe din România și Republica Moldova.

Protagoniști sunt violoniștii Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru, iar arbitrul întrecerii muzicale este, ca de fiecare dată, pianistul Horia Mihail.
Primul duel, cel de astăzi, are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Pitești, începând cu ora 19:00. Programul este alcătuit din opusuri de Paganini, Wieniawski, Ceaikovski, Haciaturian, Chopin, Albeniz și Carlos Gardel.

Turneul "Duelul viorilor" face parte dintr-o serie de evenimente din care fac parte și alte proiecte culturale importante - "Ascultă 5 minute de muzică clasică", turneele "Flautul fermecat", "Pianul călător", "Vioara lui Enescu la sate" prin care Radio România demonstrează că misiunea unui post de radio public poate fi servită nu numai prin emisiuni, dar și prin evenimente de anvergură, cu impact social și cultural important.