ACUM:
19.00
Stagiunea muzicală Radio
În direct din Studioul "Mihail Jora", Orchestra de Cameră Radio.
Urmează: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.
Apoi: 23.30 Sunete contemporane Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Laureații Concursului Internațional de Dirijat Operă 'Black Sea'

Bookmark and Share
Publicat: marți, 2 Iunie 2015 , ora 0.00
Timp de o săptămână, dirijori din 12 țări au concurat, la Constanța, pentru unul dintre premiile celei dintâi ediții a Concursului Internațional de Dirijat Operă "Black Sea". Din cei 19 candidați admiși, doar 5 dintre ei au urcat duminică, 31 mai 2015, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" în gala competiției. Câștigător a fost desemnat Daniel Gil de Tejada (Spania), locul al II-lea a fost ocupat de Dmitry Banaev (Rusia), iar Pierre Walter (Franța) a completat podiumul.
Juriul, prezidat de Vittorio Parisi, profesor la Conservatorul "Giuseppe Verdi" din Milano, a fost alcătuit din soprana Daniela Vlădescu, directorul general al Teatrului Național "Oleg Danovski", Vincenzo de Vivo, directorul artistic al Academiei de Artă Lirică din Osimo - Italia, Radu Ciorei, dirijor principal al Teatrului "Oleg Danovski" și compozitorul și dirijorul belgian de origine română Marian Mitea, de la Academia de Muzică din Bruxelles.
La prima ediție a Concursului Internațional de Dirijat Operă "Black Sea" s-au înscris concurenți din: Franța, Germania, Italia, Ucraina, Rusia, Spania, Anglia, Statele Unite ale Americii, Mexic, Japonia, Coreea de Sud și China.