ACUM:
15.30
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Perpetuum mobile Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

SoNoRo Conac 2013se încheie în forță - șase concerte de muzică de cameră în ultimele șase zile ale lunii septembrie

Bookmark and Share
Publicat: luni, 23 Septembrie 2013 , ora 12.26

Ultimele concerte de muzică de cameră din seria SoNoRo Conac vor avea loc de pe 25 până pe 30 septembrie 2013, la Vila Golescu (Câmpulung-Muscel, județul Argeș), Muzeul Memorial "Nicolae Bălcescu" (Valea Bălcească, județul Vâlcea), Mănăstirea Curtea de Argeș (Curtea de Argeș, județul Argeș), Portul Cultural Cetate (Cetate, județul Dolj), Castelul Bran (Bran, județul Brașov) și Palatul Bánffy - Muzeul de Artă (Cluj-Napoca, județul Cluj).

Muzicienii SoNoRo care vor concerta la finalul lunii septembrie sunt Alexandra Bobeico (vioară), Răzvan Popovici (violă), Christian Naș (violă) și Andrei Ioniță (violoncel). Programul muzical cuprinde piese ale compozitorilor Béla Bartók, Wolfgang Amadeus Mozart, George Enescu, György Ligeti, Serghei Prokofiev, Ludwig van Beethoven și Antonín Dvoűák.

Înaintea concertelor oaspeții au posibilitatea să viziteze gratuit edificiile de patrimoniu care găzduiesc evenimentele.


Calendarul ultimelor șase concerte din seria SoNoRo Conac:

Vila Golescu (Câmpulung-Muscel, jud. Argeș), 25 septembrie, ora 19.00
Muzeul Memorial Nicolae Bălcescu (Valea Bălcească, jud. Vâlcea), 26 septembrie, ora 19.00
Mănăstirea Curtea de Argeș (Curtea de Argeș, jud. Argeș), 27 septembrie, ora 19.00
Port Cultural Cetate (Cetate, jud. Dolj), 28 septembrie, ora 19.00
Castelul Bran (Bran, jud. Brașov), 29 septembrie, ora 18.00
Palatul Bánffy - Muzeul de Artă (Cluj-Napoca, jud. Cluj), 30 septembrie, ora 19.00

Pentru mai multe informații despre programul concertelor și mai multe detalii despre SoNoRo Conac accesați: conac.sonoro.ro

Accesul la concertele SoNoRo Conac se face numai pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470.


Despre proiect

Seria de concerte de muzică de cameră SoNoRo Conac a fost deschisă pe 24 iunie, la Casa Mincu din București, și continuă până pe 30 septembrie 2013, în clădiri de patrimoniu restaurate sau în curs de restaurare din mai multe regiuni ale României, în scopul revitalizării și promovării moștenirii arhitecturale și culturale românești.

"SoNoRo Conac" este titulatura generică a întregului proiect, redusă, în mod asumat, la numele unui singur obiect arhitectural - conacul - chiar dacă seria de concerte va fi găzduită și de edificii precum castele sau biserici. Asocierea muzicii cu aceste opere arhitecturale emblematice sugerează nevoia de respect și atenție, de sprijinire și recuperare, inclusiv din partea lumii muzicale, a patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României.

Produsul rezultat în urma seriei de concerte SoNoRo Conac va fi un album de fotografie editat de Igloo Media, care va cuprinde lucrările fotografului Șerban Mestecăneanu și texte scrise de Luiza Zamora, iar conceptul grafic va fi semnat de Corina Duma. Lansarea albumului SoNoRo Conac va avea loc în cadrul celei de-a opta ediții a Festivalului SoNoRo, în luna noiembrie a acestui an.