ACUM:
0.00
Adagietto
În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Urmează: 0.55 Imnul de stat
Apoi: 1.00 Notturno Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.

Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Angela Gheorghiu... la Opera și vedetele ei - Arpeggio, 17 februarie 2015

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 13 Februarie 2015 , ora 10.11

Îndrăgită de public sau elogiată de presă, idolatrizată sau controversată, divinizată sau criticată. Este o vedetă în adevăratul sens al cuvântului, o divă pentru care în anul 1994 BBC și-a întrerupt programele pentru a transmite spectacolul cu "Traviata" de la Covent Garden în care a interpretat rolul Violettei Valéry.

Chiar și după 23 de ani de la debutul internațional la Opera Covent Garden din Londra, Angela Gheorghiu este permanent în atenția cronicarilor care se întrec în a oferi primii cele mai recente informații despre ultimele ei înregistrări, care se grăbesc să comenteze fiecare gest sau declarație, fiecare apariție în public. A cântat în cele trei temple ale liricii: Covent Garden din Londra, Scala din Milano și Metropolitan din New York, de numele Angelei Gheorghiu legându-se o discografie deja impresionantă - 78 de albume cu recitaluri și opere integrale.

"My Puccini" se intitulează discul lansat în noiembrie 2008 din care vă propunem o selecție la Arpeggio în rubrica "Opera și vedetele ei", în 17 februarie, de la ora.11.00.

Jeanine Costache