Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Traffic Strings va susține un concert, cu ocazia aniversării a 160 de ani de la înființarea Facultății de Drept a Universității din București

Publicat: joi, 7 Noiembrie 2019 , ora 9.07

Joi, 21 noiembrie 2019, ora 20.30, Traffic Strings va susține un concert în Aula Magna a Palatului Facultății de Drept, cu ocazia aniversării a 160 de ani de la înființarea Facultății de Drept a Universității din București.

Programul concertului susținut de Traffic Strings dedicat aniversării a 160 de ani de la înființarea Facultății de Drept a Universității din București va însuma, într-o alcătuire mozaicată, unele din cele mai cunoscute și mai sensibile pagini muzicale, deja apartenente memoriei afective a consumatorilor de muzica bună din orice generație.

După prima mișcare din concertul Toamna, parte a binecunoscutelor Anotimpuri ale lui Antonio Vivaldi din debutul concertului, grupul instrumental TRAFFIC STRINGS va propune spre audiție Gnossienne No.4, o partitură care va aduce savoarea culorii mistice specifice compozitorului Erik Satie, după care evoluția scenică a grupului va aduce ritmuri de sorginte iberică prin piesa La boda de Luis Alonso de Gerónimo Giménez.

A patra piesă din programul serii va aduce în prim plan emoția muzicii de film prin lucrarea Gabriel`s Oboe compusă de Ennio Morricone pentru coloana sonoră a filmului The Mission. Programul concertului se va îndrepta din nou către ritmurile muzicii spaniole cu o piesă de mare virtuozitate instrumentală, Fantazia Carmen, compusă pe teme din opera Carmen de violonistul și compozitorul Pablo de Sarasate.

Pentru următorul mănunchi de piese în programul concertului se face un salt stilistic către muzica de jazz. Jazz-ul, un gen muzical cu armonii și ritmuri specifice vor fi aduse în prim-plan într-o versiunie inedită, sonoritățile naiului și ale instrumentelor de coarde, împreună cu cele ale pianului și percuției se vor împleti, în dorința de a inova, într-un mix inedit orchestrat într-o versiune proprie.

Astfel vor fi prezentate piesele Nuclear blues a lui David Clayton Thomas și Baby Love semnata de Mother`s Finest, după care va urma Consolaçăo, lucrarea compozitorului și interpretului Baden Powell care va introduce auditorii în intimitatea rafinată a jazz-ului brazilian.

Registrul se va schimba prin Bloodsucking leeches, o piesă jazz-rock concepută în anii '80 de către Steve Moorse. Din program mai fac parte compozitorii Herbie Hancock și Chick Corea, doi exponenți ai jazz-ului de calitate, un potpuriu marcat de multiple interferențe culturale prin alipirea piesei Take Five cu ritmurile muzicii românești din repertoriul Mariei Tănase urmată de armoniile unei foarte îndrăgite compozitii, Mission impossible ce aparține genului muzicii de film.

Din programul concertului mai fac parte și doi compozitori de tango argentinian, Carlos Gardel cu piesa din coloana sonoră a filmului Parfum de femeie, cât și Astor Piazzolla cu un presto din lucrarea Michelangelo 70 care va dinamiza finalul concertului.

Aranjamentele orchestrale ale partiturilor deja enumerate sunt realizate pentru acest tip de formație instrumentală de către violistul Lucian Moraru (care este, în același timp, și producătorul acestui grup instrumental).

TRAFFIC STRINGS componenta: Vioara 1: Alexandru Marian, Vioara 2: Andre Stanciu, Viola Lucian Moraru, Cello: Bogdan Popa, Contrabas: Sandel Smarandescu, Pian: Catalin Raducanu, Nai: Vasile Raducu.