ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Birmingham Festival Choral Society

Bookmark and Share
Publicat: marți, 21 Mai 2019 , ora 12.55

Cine suntem și ce cântăm ?

Birmingham Festival Choral Society este un cor de adulți mixt (soprano, alto, tenor, bas), care vine în România cu 52 de interpreți. Corul nostru are o lungă și bogată istorie, începută în 1843. Am cântat în premieră unele din cele mai cunoscute lucrări corale cum ar fi Elijah a lui Mendelssohn și Requiem-ul lui Dvoűák, ambele interpretate în Birmingham chiar sub bagheta compozitorilor acestora. Repertoriul actual cuprinde piese dintr-o gamă largă de muzică clasică din toate perioadele, precum și cântece tradiționale din insulele britanice, dar și jazz.

Director muzical, solist și acompaniator

David Wynne, directorul nostru muzical, este multi-talentat: este dirijorul corului, este bariton profesionist și, de asemenea, predă la Conservatorul Tineretului din Birmingham. Este căsătorit cu solista Birmingham Festival Choral Society, soprana Alexandra Wynne, profesor de muzică corală, solist profesionist și interpret în ansamblul corului.

Kevin Gill, organistul și pianistul nostru desfășoară o activitate concertistică dinamică ca interpret liber-profesionist dar și ca profesor. Este membru al Societății Regale a Organiștilor, cea mai înaltă confirmare a organiștilor din UK.

Turnee

Avem o lungă tradiție a turneelor în străinătate. Am concertat în țări din Europa de Est, inclusiv Bulgaria, Polonia, Cehia, Estonia, Slovenia și Slovacia, iar acum vom fi pentru prima data în România. Această vizită este posibilă mulțumită firmei britanice OneStage, specializată în organizarea de turnee muzicale și secondată în România de Exact Tours.

Concertele din România

Vom avea patru concerte în România, astfel:

(1) marți 28 mai ora 18:00, Aula Universității "Titu Maiorescu"

(2) miercuri 29 mai ora 19:30, Universitatea Națională de Muzică București

(3) vineri 31 mai ora 19:30, Filarmonica Brașov, Sala Patria

(4) sâmbătă 1 iunie ora 16:30, Biserica Mânăstirii din Sighișoara.

Fiecare concert va dura aproximativ 75 de minute, fără pauză. Intrarea la toate concertele este liberă și nu este necesară rezervarea locurilor în prealabil.

Repertoriul turneului

Repertoriul nostru va include atât lucrări clasice europene de marcă (Vivaldi, Mozart și Brahms) câtși pagini din minunata muzică sacră și seculară englezească, precum și aranjamente de cântece folclorice din insulele britanice.

Birmingham Festival Choral Society și Programul Național Cantus Mundi

Suntem încântați ca în cadrul evenimentului de pe 29 mai să susținem un concert alături de Cor de Dor, un ansamblu de copii din București condus de Teodora Jaworski. Acesta face parte din Programul Național Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat prin activitatea membrilor Corului Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin". După 8 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.200 de coruri. Va fi o provocare culturală de excepție să interpretăm în limba română, cunoscutul cîntec popular "Coborâi din deal în vale".

Mulțumiri speciale

Mulțumirile noastre se duc către Emil Pantelimon, manager-ul Corului Național de Cameră "Madrigal - Marin Constatin", Monica Grigore de la British Council din București, Alex Prișcu de la Castelul Bran, Primăria Brașovului și Forumul Democrat al Germanilor din Sighișoara care s-au implicat activ în reușita acestui turneu desfășurat în România.