ACUM:
21.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 23.30 Sunete contemporane Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale - august 2014

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 1 August 2014 , ora 14.29

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.

Vineri, 1 august, ora 16.55
Festivalul "Richard Wagner" de la Bayreuth - ediția 2014. Transmisiune directă de la Festspielhaus. "Amurgul Zeilor" cu Lance Ryan, Alejandro Marco-Buhrmester, Attila Jun, Martin Winkler, Catherine Foster, Allison Oakes, Claudia Mahnke, Christiane Kohl, Okka von der Damerau, Mirella Hagen, Julia Rutigliano, Corul și Orchestra Festivalului de la Bayreuth, dirijor Kirill Petrenko.


Duminică, 3 august, ora 20.00

Transmisiune directă de la Verbier. Concert susținut de Orchestra Festivalului Verbier la "Salle des Combins". Dirijor Iván Fischer. Solist pianistul Mihail Pletniov. Robert Schumann - Concertul op.54 în la minor pentru pian și orchestră; Gustav Mahler - Simfonia a VI-a în la minor "Tragica".


Luni, 4 august, ora 20.30

Transmisiune directă de la Londra. Festivalul BBC - Proms. Concert susținut de Orchestra Simfonică BBC - Scoția la "Royal Albert Hall". Dirijor Donald Runnicles. Ralph Vaughan Williams - Fantezia pe o temă de Thomas Tallis; Gustav Mahler - Simfonia a IX-a în Re major.


Sâmbătă, 9 august, ora 20.00

Transmisiune directă din Festivalul de la Salzburg. (Grosses Festspielhaus). Giuseppe Verdi - "Trubadurul" cu: Anna Netrebko, Francesco Meli, Placido Domingo, Corul operei de Stat și Orchestra Filarmonicii din Viena, dirijor Daniele Gatti.


Luni, 11 august, ora 21.30

Transmisiune directă de la Londra. Festivalul BBC - Proms. Concert susținut de Orchestra Națională BBC - Țara Galilor la "Royal Albert Hall". Dirijor Thomas Søndergård. Solist pianistul Francesco Piemontesi. Richard Strauss - Poemul Simfonic op.24 "Moarte și Transfigurație" și "Burlesca" op.11 în re minor pentru pian și orchestră; Wolfgang Amadeus Mozart - Rondo KV.286 în La major pentru pian și orchestră; Carl Nielsen - Simfonia a V-a op.50.


Marți, 19 august, ora 21.00

Transmisiune directă de la Amsterdam. Concert susținut de Orchestra Filarmonică din Rotterdam la "Concertgebouw". Dirijor Yannick Nézet-Séguin. Gustav Mahler - Simfonia a VI-a în la minor.


Luni, 25 august, ora 21.00

Transmisiune directă de la Amsterdam. Concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam la "Concertgebouw". Dirijor Mariss Jansons. Solist violonistul Leonidas Kavakos. Johannes Brahms - Concertul op.77 în Re major pentru vioară și orchestră; Richard Strauss - Poemele Simfonice op.24 "Moarte și Transfigurație" și op.28 "Till Eulenspiegels.


Marți, 26 august, ora 21.00

Transmisiune directă de la Londra. Concert susținut de Orchestra Festivalului din Budapesta la "Royal Albert Hall". Dirijor Iván Fischer. Johannes Brahms - Simfoniile a III-a op.90 în Fa major și a IV-a op.98 în mi minor.