ACUM:
23.30
Sunete contemporane
Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.
Urmează: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Arhivă : Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale - mai 2014

Bookmark and Share
Publicat: joi, 1 Mai 2014 , ora 12.18

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.


Vineri, 16 mai, ora 21.00

Transmisiune directă de la Paris. Concert susținut de Orchestra Filarmonicii "Radio France" la "Salle Pleyel". Dirijor Kent Nagano. Solistă: soprana Christine Schäfer. Arnold Schoenberg - "Acompaniament pentru o Scenă cinematografică"; Wolfgang Amadeus Mozart - 3 Arii pentru soprană și orchestră; Anton Bruckner - Simfonia a III-a în re minor.


Joi, 22 mai, ora 21.00
Transmisiune directă de la Berlin.
Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin la Sala Filarmonicii. Dirijor Vassili Sinaiski. Solist pianistul Daniil Trifonov. Piotr Ilici Ceaikovski - Concertul nr.1 op.23 în si bemol minor; Sir Edward Elgar - Simfonia a II-a op.63 în Mi bemol major.


Vineri, 23 mai, 21.00

Transmisiune directă de la Frankfurt. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Frankfurt la Opera Veche. Dirijor Jérémie Rhorer. Solist pianistul Bertrand Chamayou. Richard Wagner - Preludiul actului I al operei "Parsifal"; Franz Liszt - "Fantezia ungară" pentru pian și orchestră, și "Totentanz", parafrază pe tema "Dies Irae"; Felix Mendelssohn - Simfonia a V-a op.107 în Re major "Reforma".