ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio Fiction Desk - 2017 la Colegiul Național Gheorghe Șincai

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 3 Mai 2017 , ora 14.12

Joi, 4 mai, începând cu ora 12:00, la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Capitală, va avea loc cel de-al doilea work-shop din cadrul celei de-a treia ediție a proiectului Radio Fiction Desk. La întâlnire participă trupa de elevi-actori, coordonați de profesoara Ana-Maria Ștefan, echipa de realizatori Radio România și invitatul special, cunoscutul actor Mihai Mălaimare. Piesa de teatru pe care tinerii actori și-au propus să o pregătească și să o înregistreze radiofonic este Steaua fără nume, de Mihail Sebastian.

Radio Fiction Desk este un proiect-concurs, realizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media - Teatrul Național Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, aflat acum la cea de-a treia ediție și care are drept scop diversificarea manierei de exprimare artistică și a trupelor de elevi-actori din liceele bucureștene, prin realizarea de spectacole de teatru radiofonic.

În cadrul acestei a treia ediții, care se derulează pe parcursul anului 2017, participă trupe de actori-elevi de la patru licee bucureștene: Colegiul Național Ion Neculce, Colegiul Național Gheorghe Șincai, Școala Centrală și Colegiul Național Cantemir Vodă.

În toate aceste licee aflate în concurs, se desfășoară workshop-uri la care elevii-actori sunt îndrumați de către profesioniști ai Redacției Teatru, împreună cu personalități ale scenei teatrale din România - colaboratori constanți ai Teatrului Național Radiofonic. La finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii înregistrează radiofonic piesele de teatru, în studioul Mihai Zirra al Societății Române de Radiodifuziune, după care spectacolele sunt postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, în succesiunea realizării lor.

Ca și în primele două ediții, piesele de teatru radiofonic vor putea fi ascultate și notate de către toți ascultătorii iubitori ai teatrului radiofonic. Ca și în anii anteriori, în luna decembrie a acestui an, Radio Fiction Desk - 2017 se va încheia cu o Gală de premiere. Începând cu această ediție, Primăria Capitalei este partener instituțional al Radio Fiction Desk.