ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.44 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

La Radio Reșița continuă lupta împotriva cancerului

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 21 Decembrie 2016 , ora 15.41
Împreună oferim prezent viitorului! Într-o lume tot mai încercată de atentate și crime, o boală mătură oamenii, fără să țină cont de vârstă, naționalitate sau condiție socială. Cancerul, supranumit și boala secolului XXI ucide și din păcate este greu de oprit, mai ales că în România nu avem o instituție specializată în recuperare oncologică. Oamenii nu au rămas indiferenți la drama bolnavilor de cancer și s-au unit fără să stea pe gânduri sub sloganul magic Muzică pentru viață. Fiecare gest este o poveste, o poveste care nu are tot timpul un final fericit.

Mezzosoprana Aura Twarowska, solistă a Operei de Stat din Viena; Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix; cunoscuta interpretă de muzică populară din Banat, Zorica Savu, dar și trupa Solarra, formată din doi tineri frumoși și inimoși veniți tocmai din București au adus atmosfera sărbătorilor de iarnă în Căsuța de sticlă din centrul civic al Reșiței, devenit pentru o săptămână locul de întâlnire al oamenilor cu suflet mare. A ținut să fie alături de bolnavii de cancer și să ofere cel mai frumos dar, numit speranță și regizorul Iura Luncașu, care s-a îndrăgostit iremediabil de orașul situat la poale de Semenic, atunci când a filmat Ghinionistul, ce va apărea pe marile ecrane în luna martie 2017.

Mai apoi, sportul românesc a dăruit speranță celor cărora soarta le-a întors spatele. Peste 150 de persoane au participat la balul caritabil organizat de Radio Reșița și Crucea Roșie. Printre cele mai căutate s-au numărat articolele sportive. Este vorba de tricoul căpitanului echipei naționale din ultimii 10 ani, Cristi Chivu și cel al regelui fotbalului românesc - Gheorghe Hagi, achiziționate la 1.500 respectiv 2.400 de lei de un colecționar din Reșița. Caricaturistul Cristian Vecerdea din Lugoj, un ascultător fidel al Radio Reșița a creionat fețele celor prezenți, iar banii au fost donați pentru singura clinică de recuperare oncologică din România.

Vrei să întinzi și tu o mână de ajutor bolnaviilor de cancer? Fii bun! Donează!

RO45BTRLEURCRT0376715101 în EURO

RO95BTRLRONCRT0376715101 în RON