Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Eliminarea taxei radio este criticată și de reprezentanți ai vieții culturale românești

Publicat: duminică, 6 Noiembrie 2016 , ora 20.29

Propunerea de eliminare a taxei radio a fost criticată de reprezentanți ai vieții culturale românești. Pianistul Horia Mihail afirmă că această decizie ar afecta serios o instituție care funcționează.

Horia Mihail: Radio România chiar își face treaba și își face treaba extrem de bine și din punct de vedere al informării corecte și imparțiale a ascultătorilor, cât și din punct de vedere al diversității de programe, atât cele de divertisment, culturale, știri. Am mai spus - cred că este o aberație că această taxă, care nu sărăcește nicio familie din România - 2.50 RON … Să nu uităm că această instituție face ca România să fie mândră.

Realizator: Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu remarcă valoarea editorială a emisiunilor Radio România și faptul că eliminarea taxei radio reprezintă o încercare de a atrage capital electoral.

Ion Bogdan Ștefănescu: Cred că în continuare, este singura sursă adevărată de informație și cultură fiindcă nu se poate compara Radio România, din punctul acesta de vedre, cu niciunul dintre radiourile private. Mi se pare penibil de-a dreptul. Dacă niște politicieni au ajuns să își facă capital pentru astfel de decizie înseamnă că, în toți acești ani, acești politicieni au dus pur și simplu țara de râpă, înseamnă că ete un dezastru național. 2,50 lei, astăzi, nu mai costă absolut nimic.

Realizator: Inițiatorul legii care elimină peste 100 de taxe, între care și cea radio-tv, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat recent că dispariția taxei nu are de ce să afecteze independența posturilor publice de radio și televiziune, întrucât sistemul alocării bugetare funcționează și în străinătate. Legea a fost adoptată de Parlament și se află în prezent la Președinție pentru promulgare.

Rador