ACUM:
22.30
Interpretul zilei (R)
Marile nume din prezent și din trecut.
Urmează: 23.30 De 10 ori despre... romantism (R) Un serial de inițiere, mai ales, pentru tinerii ascultători.
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România, lider pe piața târgurilor de carte prin Gaudeamus

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 4 Noiembrie 2016 , ora 11.51
Numărătoarea inversă a început! Au mai rămas doar 12 zile până la debutul celui mai așteptat eveniment anual din industria cărții, de peste două decenii: Târgul Internațional Gaudeamus Carte de Învățătură! Inițiat și organizat de Radio România (Centrul Cultural Media), "cel mai citit târg de carte de la cel mai ascultat radio" - motto-ul sub care se va desfășura și ediția cu numărul 23 - va avea loc în intervalul 16 - 20 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo. Invitatul de onoare al ediției 2016 este China, prezentă la târg cu un stand generos, reprezentativ pentru literatura și cultura chineze și cu un program de evenimente bogat și variat, adresat deopotrivă profesioniștilor din industria de editare și publicului larg. Președintele de onoare al Târgului Gaudeamus 2016 va fi profesorul universitar doctor Liviu Papadima, prorector al Universității București. Sute de mii de titluri, multe disponibile în premieră, peste 800 de evenimente editoriale și profesionale, derulate non-stop pe parcursul celor cinci zile ale târgului, personalități ale peisajului cultural național, numeroase ateliere de creație și evenimente dedicate celor mai tineri vizitatori, constituie reperele majore ale acestei ediții. Deschiderea oficială a ediției 2016 a Târgului Internațional Gaudeamus Carte de Învățătură va avea loc miercuri, 16 noiembrie, la ora 12.00.


Conferința de presă
care precede deschiderea ediției se va desfășura miercuri, 9 noiembrie, începând cu ora 11:00, la Centrul de Presă al Radio România (foaierul Sălii de Concerte "Mihail Jora", str. General Berthelot nr. 60 - 64).

Ca și la edițiile precedente, numeroase categorii de public vor avea accesul gratuit: preșcolari, elevi, studenți, cadre didactice, bibliotecari, profesioniști din domeniile editorial/educațional, jurnaliști, pensionari, persoane cu dizabilități și însoțitorii acestora, grupuri organizate. Pentru vizitatorii care nu se încadrează în aceste categorii, accesul în incintă se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) și a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată și suportul pentru Tombola Gaudeamus. Programul de vizitare este zilnic între orele 10:00 și 20:00.

Acreditarea jurnaliștilor la Târgul Internațional Gaudeamus 2016 se poate face astfel: - prin expedierea către Secretariatul Târgului (office@gaudeamus.ro) a unei cereri de acreditare care să includă următoarele informații: numele și datele de contact ale instituției (telefon, e-mail), numele și datele de contact ale jurnaliștilor pentru care se dorește acreditarea (telefon mobil, e-mail) și specializarea editorială (dacă este cazul); - prin participarea la conferința de presă organizată înainte de debutul târgului (miercuri, 9 noiembrie, ora 11.00, Centrul de Presă al Radio România - Str. G-ral Berthelot nr. 60-64); - prin înscrierea în baza de date a jurnaliștilor acreditați, miercuri, 16 noiembrie, în prima zi a Târgului, la Biroul de presă care va funcționa în incintă (nivelul 3.20).


Gaudeamus - un eveniment Radio România.

Partener principal: BRD Groupe Société Générale Sponsori: Vodafone România și Dacia Proiect cultural susținut de Ministerul Culturii Parteneri: Institutul Cultural Român, CEWE România, 7Last Muse, Treasure&Co, Casa de Modă Ilinca, Bernschutz&Co, Borsec, Alka, Display Grup, RATB Parteneri media: TVR, România TV, Media Trust, revista Accente, Agenția de carte, Bookblog.ro, revista Cariere, Cațavencii, Forbes România, ziarul Metropolis, revista 22, Roaba de cultură, roLOCAL.ro, Spectacular, Suplimentul de cultură, Șapte Seri

Pentru informații suplimentare, vă invităm să vă adresați Secretariatului GAUDEAMUS. Persoane de contact: Connie Chifor (tel. 0745 109 649, e-mail connie@gaudeamus.ro) și Anca Badea (tel. 0740 121 173, e-mail anca@gaudeamus.ro).