ACUM:
21.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 23.30 Sunete contemporane Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Consiliul Europei solicită României clarificări privind finanțarea radioului și Tv publice

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 28 Octombrie 2016 , ora 20.46

Consiliul Europei solicită României să aducă precizări privind finanțarea viitoare a celor două instituții de media publice. Într-o declarație pentru Radio Cluj, un purtător de cuvânt al Consiliului Europei spune că mass-media publice joaca un rol crucial și difuzează un program variat și de înaltă calitate.

Acestea joacă un rol aparte în societate pentru întărirea democrației și coeziunii sociale dar și în promovarea dialogului. Consiliul Europei amintește că pe platforma sa privind libertatea presei în statele membre ale acestuia, inclusiv România, a fost postată o alertă privind legea votata de Parlamentul României prin care este eliminată taxa radio-tv. Aceasta alertă a fost transmisa către autoritățile române.

România este membră a Consiliului Europei.

Consiliul Europei este o organizație internațională, interguvernamentală și regională. A luat naștere la 5 mai 1949 și reunește toate statele democratice ale Uniunii Europene precum și alte state din centrul și estul Europei. Este independent de Uniunea Europeană, și este diferit și de Consiliul European sau de Consiliul Uniunii Europene. Sediul Consiliului Europei este la Strasbourg.

Consiliul Europei are două dimensiuni: una federalistă, reprezentată de "Adunarea Parlamentară", alcătuită din parlamentari proveniți din parlamentele naționale, și cealaltă, interguvernamentală, întruchipată de "Comitetul Miniștrilor", alcătuit din miniștrii de externe ai statelor membre. Comitetul Miniștrilor reprezintă organismul de decizie al Consiliului Europei.

România a deținut președinția Comitetului Miniștrilor al Consiliului Europei în perioada noiembrie 2005 - mai 2006.

Cerasela Rădulescu