ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.44 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Taxa Radio-TV a fost eliminată, în ciuda avertismentelor societății civile și a organizațiilor media

Bookmark and Share
Publicat: marți, 25 Octombrie 2016 , ora 15.02

Plenul Camerei Deputaților a votat în favoarea eliminării Taxei Radio-TV, la propunerea președintelui PSD, deputatul Liviu Dragnea. Liderul social-democraților a argumentat că renunțarea la această taxă nu va pune cele două instituții sub control politic. Totodată, el propune ca, de la anul, Radioul și Televiziunea publice să primească sume mai mari de la bugetul de stat, prin care să fie acoperită valoarea acestei taxe. În replică, deputatul PNL Andreea Paul a spus că eliminarea Taxei Radio-TV este o greșeală uriașă a Parlamentului, prin care PSD vrea să obțină controlul asupra celor două instituții de presă. Comisia de buget a Camerei Deputaților eliminase la 24 octombrie din propunerea legislativă cele două taxe, cu unanimitate de voturi și o abținere.

Astfel, urmeaza să fie eliminate, de la 1 ianuarie 2017, un număr de 102 taxe, printre care timbrul de mediul pentru autovehicule, taxele percepute la Oficiul Național al Registrului Comerțului cu ocazia înființării unei firme, taxele pentru cazierul fiscal și cazierul judiciar. De asemenea, dispar taxa pentru serviciile prestate de Ministerul de Interne pentru public și tarifele percepute de Casa Națională de Pensii. Alte taxe care vor fi desființate sunt cele de eliberare a permiselor de pescuit reactiv și sportiv, cele extrajudiciare de timbru, tarifele pentru plata pierderii sau modificării actelor, iar în cazul eliberării pașapoartelor se elimină taxa suplimentară.

Pe de altă parte, legea lui Dragnea a bătut un adevărat record de viteză: într-o singură săptămână a trecut de Senat și a ajuns în plenul Camerei Deputaților.

RADOR (25 octombrie)