ACUM:
22.30
Interpretul zilei (R)
Marile nume din prezent și din trecut.
Urmează: 23.30 De 10 ori despre... romantism (R) Un serial de inițiere, mai ales, pentru tinerii ascultători.
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

GAUDEAMUS Carte Școlară 2016 - un punct de atracție pe harta evenimentelor culturale ale lunii

Bookmark and Share
Publicat: duminică, 25 Septembrie 2016 , ora 16.35
Ediția cu numărul 14 a Târgului GAUDEAMUS Carte Școlară s-a încheiat duminică, 25 septembrie, cu un bilanț care (re)confirmă, prin cei peste 20.000 de vizitatori care au ajuns în acest an la târg, faptul că formula "carte educațională + început de an școlar" este întotdeauna câștigătoare. Evenimentul, inițiat și organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media, a fost găzduit timp de 11 zile de Piața Universității. În ciuda condițiilor meteo deloc atrăgătoare în care s-a derulat și a concurenței "acerbe" făcute de cele câteva zeci de evenimente culturale organizate în această perioadă, Târgul GAUDEAMUS Carte Școlară și-a menținut statutul de reper al pieței de carte pe care și l-a câștigat de peste 10 ani.

***

Târgul GAUDEAMUS Carte Școlară, eveniment organizat în mod tradițional la începutul anului școlar, cu o ofertă adecvată momentului, face parte dintr-un program de anvergură națională, inițiat și derulat de Radio România din anul 1994 - Programul LECTURA - al cărui principal obiectiv este susținerea, prin evenimente, a culturii scrise în țara noastră. Palmaresul celor 21 de ani ai acestui proiect cultural este cel mai în măsură să "vorbească" despre rolul pe care Radio România, prin intermediul târgurilor din seria GAUDEAMUS, îl joacă pe piața națională a cărții: 95 de evenimente, aproape 9.800 de expozanți, circa 2.600.000 de vizitatori și mai mult de 10.500 de manifestări organizate cu prilejul târgurilor.

Bilanțul statistic al acestei ediții include:

* Circa 20.000 de vizitatori, conform statisticilor efectuate zilnic;

* Peste 50 de expozanți (reuniți în 21 de standuri), oferta prezentată în cadrul târgului fiind reprezentativă pentru piața românească de manuale, auxiliare și materiale didactice, în măsură să ofere tuturor celor implicați - elevi, personal didactic, profesioniști - un cadru optim de analiză, selecție și achiziție a instrumentelor de lucru pentru anul școlar 2016 - 2017.

* Peste 2.200 de volume donate de către vizitatori în cadrul proiectului "Cărțile se întorc acasă". Prin acest proiect, inițiat și derulat de Radio România de la începutul anului 2010, se urmărește colectarea de cărți de la edituri și de la persoane particulare dispuse să renunțe la o parte din volumele din biblioteca personală și donarea lor către biblioteci care nu au mai primit fonduri pentru achiziții. Cărțile adunate cu prilejul Târgului GAUDEAMUS Carte Școlară 2016, prin generozitatea vizitatorilor, au avut ca destinație două biblioteci școlare din București - Școala Gimnazială "George Topârceanu" și Școala Gimnazială nr. 96 - și Asociația Art - Altfel.

* Vineri, 23 septembrie, în cadrul târgului a avut loc etapa zonală (București) a Concursului Național de Lectură "Mircea Nedelciu", competiție dedicată elevilor de liceu și denumită astfel în amintirea regretatului scriitor și cofondator al Târgului GAUDEAMUS. Câștigătorii concursului au fost: Iulia Andreea Pietrușel (Liceul Tehnologic nr. 1 din Fundulea) - locul 1, Cătălin Răzvan Chirica (Colegiul Tehnic "Petru Rareș" din București) - locul 2, Florentina Dima (Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" din București). Toți cei trei câștigători vor participa la finala națională a concursului, organizată în luna noiembrie în cadrul Târgului Internațional GAUDEAMUS. Premiile au fost oferite de Radio România și editurile Casa Radio, Integral, Niculescu, Nomina, Sigma și Semne-Artemis.

Parteneri și sponsori:

Partener principal: Primăria Municipiului București

Sponsori: BRD Groupe Société Générale, Vodafone România și Automobile Dacia

Parteneri: Inspectoratul Școlar al Municipiului București, mediaTRUST, Spectacular, RATB.

Următorul eveniment din cadrul Programului LECTURA 2016 va fi Târgul Internațional GAUDEAMUS Carte de Învățătură, ediția 23, care va avea loc în perioada 16 - 20 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să adresați Secretariatului GAUDEAMUS (tel./fax 021 312 22 40,

021 319 05 22, e-mail office@gaudeamus.ro ). Persoane de contact: Connie Chifor (0745 109 649, e-mail connie@gaudeamus.ro ), Anca Badea (0740 121 173, anca@gaudeamus.ro )