ACUM:
15.55
Promo
Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Urmează: 15.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.
Apoi: 16.00 Muzica - o biografie (R) Emisiune de prof. univ. dr. Valentina Sandu Dediu.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Premii obținute de Radio România la Festivalul de la Ujgorod

Bookmark and Share
Publicat: luni, 12 Septembrie 2016 , ora 10.31

La Ujgorod, în Ucraina, s-a încheiat vineri seara Festivalul-concurs de emisiuni de radio și televiziune destinate minorităților naționale Plaiul meu natal.

Ajuns la a XVIII-a ediție, festivalul s-a bucurat anul acesta de participarea a 9 țări (Ucraina, Ungaria, România, Slovacia, Serbia, Muntenegru, Anglia, Polonia și Austria), cu 68 de producții de televiziune și 45 de emisiuni radiofonice.

Radio România a avut în concurs 5 emisiuni, realizate la posturile regionale Iași, Craiova, Târgu Mureș și Timișoara, iar Televiziunea româna 13 teleprograme.

Emisiunile românești s-au bucurat și de data aceasta de aprecieri din partea juriilor și a publicului.

La radio, premiul special pentru aprecierile publicului a fost obținut de o emisiune realizată la Radio Oltenia Craiova, de Ludovic Vulea, iar premiul din partea organizatorilor a revenit unei emisiuni realizată la Studioul Timișoara, de Csabo Barta.

Dintre emisiunile de televiziune, cea realizata de Maria Cinar Giga, de la Studioul Cluj, a obtinut premiul III, iar cea a echipei Mircea Barbu și Cristian Ștefănescu, de la Studioul Timișoara, a primit premiul special pentru regia de sunet.

La festivitatea de închidere a participat și dr. Gheorghe Anghel, ministru consilier la Ambasada Romaniei din Kiev, care a menționat că festivalul reprezintă o posibilitate de afirmare a jurnaliștilor de profil precum și o apropiere de problemele minoritătilor și etniilor, o punte de legatură între oamenii din această parte a Europei.