ACUM:
22.50
Interpretul zilei (R)
Marile nume din prezent și din trecut.
Urmează: 23.50 De 10 ori despre... romantism (R) Un serial de inițiere, mai ales, pentru tinerii ascultători.
Apoi: 0.00 De 10 ori despre... romantism (R)

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

La mulți ani, noului Rador! - 26 de ani de informație

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 17 Iunie 2016 , ora 9.10
Agenția de Presă RADOR a Radio România s-a născut în primele luni postrevoluționare, ca răspuns la căutarea febrilă de informații a mass-media.

Agenția de Presă RADOR - "Radio Observator", pentru a traduce acronimul din titlu - este una dintre principalele surse de informare ale posturilor Radio România, ale mass-media naționale, ale instituțiilor importante ale statului român, ale ambasadelor și companiilor private. Înființată în 1990 ca redacție a Radiodifuziunii Române, a fost onorată să poarte numele primei agenții de presă moderne interbelice. RADOR-ul interbelic, născut la 16 iunie 1921 ca firmă privată, preluat în 1925 în proprietatea statului, era o prescurtare de la "Radio Orient".

Peste timp, Agenția de Presă RADOR a devenit un vector important de comunicare națională. Aceasta transmite informații furnizate de impresionanta rețea de reporteri și corespondenți ai Radio România și conexează modern, profesionist și rapid monitorizări extrase din emisiunile a peste peste 57 de posturi de radio și televiziune din România și din lume, peste 400 de publicații străine și peste 60.000 de surse web, preluate în 15 limbi străine, din Europa, America de Nord, America Latină și, parțial, Asia, Africa și Australia.

Prin secția de istorie orală, Rador oferă cititorilor site-ului său www.rador.ro mărturii unice despre evenimente care au schimbat fața României. Documentarele, calendarele, informațiile și analizele din presa externă, monitorizările personalizate, materialele inedite, știrile altfel, furnizate de o echipă profesionistă fac diferența pe piața media complicată a anului 2016.

La mulți, mulți ani, Rador!