ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel, marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol radiofonic: 'Jucătorul de table' de George Arion

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 11 Mai 2016 , ora 11.54

Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic al anul 2015, a fost acordat producției Societății Române de Radiodifuziune: Jucătorul de table de George Arion, dramatizarea radiofonică și regia artistică Cezarina Udrescu, în cadrul celei de- a XXIV-a ediție a Galei Premiilor UNITER, care s-a desfăaurat luni, 9 mai 2016, în Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea.

Regizorul Cezarina Udrescu afirmă despre spectacol: "Ceea ce leagă scenele și le transformă într-o veritabilă serie, în afara unor personaje de context, comune (foarte speciale), este o anume caracteristică, posibila miză artistică a proiectului radiofonic. Și anume, un spațiu-cadru privilegiat ("spațiu intangibil și sfânt"), "într-o bodegă ospitalieră", cu un "dever destul de bun", în care "timpul trecea mai domol", "plin de întâmplări magice", iar personajele experimentau, "cu deliciu", "bucuria de a fi împreună". O lume apusă, a bucuriei de a trăi, pe îndelete, sensul și răgazul libertății, de a inventa și împărtăși povești. Autorul ridică, la rang de artă, coșmarul, într-un amestec de thriller cu mistery, policier sau science-fiction. Câte un citat din Stephen W Hawking, așezat ca motto, operează falii, în timp și spațiu, și zdruncină în ascultător înțelegerea complezentă a realității. Subtilele speculații ale fizicii moderne - doar sugerate, vin să dea o notă de seriozitate, deloc plictisitoare, unor povești de ficțiune pline de senzațional. Pe scurt, atmosferă poetică, magia Povestitorului, suspense și metafizică - un mix care poate deveni o rețetă a succesului."

În distribuție: Alexandru Repan, Rudy Rosenfeld, Florin Zamfirescu, Mircea Rusu, Gelu Nițu, Constantin Dinulescu, Mircea Constantinescu, Gheorghe Ifrim, Mihai Niculescu, Annemary Ziegler, Crina Semciuc, Nicolae Călugărița.

La realizarea premierei au participat: Milica Creiniceanu - regia de studio; Patricia Prundea - regia muzicală; ing. Mirela Georgescu - regia tehnică; redactor și coordonator de proiect: Crenguța Manea.

Juriul final, care a desemnat câștigătorii celei de-a XXIV-a ediții a Galei Premiilor UNITER, a fost format din: Alice Georgescu - critic de teatru, Mircea Morariu - critic de teatru, Ozana Oancea - actriță, Viorica Petrovici - scenografă, Alexa Visarion - regizor.