ACUM:
21.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 23.30 Sunete contemporane Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

La Mulți Ani, Radio Timișoara!

Bookmark and Share
Publicat: joi, 5 Mai 2016 , ora 16.10

Ziua de 5 mai 1955 rămâne una de referință, marcând ieșirea în eter a primei emisiuni a Studioului Regional Radio Timișoara. În 12 ianuarie 1985 a fost oprită activitatea tuturor posturilor regionale. Adevărata renaștere a radiofoniei bănățene a venit în 1989, odată cu Revoluția.

Trecerea în noul mileniu a însemnat modernizarea radicală a radioului. S-a trecut treptat la editare și arhivare digitală și a apărut prima versiune a paginii de internet www.radiotimisoara.ro. Pe 3 august 2006, chiar de Ziua Timișoarei, a început primul program FM distinct, pe 105,9 MHz, oferit ca o alternativă a programelor AM și transmis digital prin satelit. Aceste programe s-au diversificat în timp: emițătorului FM din Timișoara i s-au adăugat altele la Făget-Coșevița și apoi la Arad. Primul program dedicat exclusiv arădenilor a fost realizat pe 1 noiembrie 2011. Din iunie 2014 oferim și pe internet mult mai multe informații, pe un nou site.

Cei peste 60 de ani au transformat lumea radioului într-o aventură multimedia la care nimeni nu visa în 1955. Vă invităm s-o descoperiți în fiecare zi  pe frecvențele noastre sau, la calitate maximă, pe www.radiotimisoara.ro.


Vizită-surpriză a celor mai mici ascultători

Grupa mare a unei grădinițe  din Timișoara a animat prima parte a zilei aniversare, amintindu-ne de recenta săptămână de Școală altfel. Cei mici, după dulciurile primite în sala de spectacole, unde li s-a povestit despre Radio Timișoara la cei 61 de ani, au vizitat fonoteca, au văzut realizatorii  și reporterii la lucru, iar la final au ajuns să vadă și ce se întâmplă în emisie. Acolo au fost invitați la microfon să ia Pulsul zilei, alături de Simona Pele, realizatoarea emisiunii.  


La 61 de ani de la primul program, Radio Timișoara - digital, în rețeaua UPC Timiș

Astăzi, 5 mai 2016, la 61 de ani de la primul program Radio Timișoara, se face configurarea pentru introducerea Radio Timișoara în pachetul posturilor de radio transmise digital de UPC în județul Timiș. Abonații rețelei vor avea posibilitatea să asculte cele mai apreciate emisiuni în condiții tehnice superioare. Chiar și cei din afara zonei de recepție FM vor putea fi pe recepția matinalului FM sau a emisiunii Pop matineu, iar transmisiunile meciurilor de fotbal sau emisiunile de folclor difuzate seara pe unde medii se vor auzi în curând la calitate chiar mult mai bună decât pe FM.  

Noua selecție de programe va sta și la baza programului care va fi recepționat peste câteva luni terestru, pe Valea Jiului, pe FM - 101,5 MHz.


Vă invităm așadar să ne fiți zilnic alături, indiferent ce modalitate de recepție alegeți!