ACUM:
22.30
Interpretul zilei (R)
Marile nume din prezent și din trecut.
Urmează: 23.30 De 10 ori despre... romantism (R) Un serial de inițiere, mai ales, pentru tinerii ascultători.
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Zilele Shakespeare și Cervantes la Radio România Cultural

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 13 Aprilie 2016 , ora 15.06
În perioada 16 - 24 aprilie, Radio România Cultural va difuza o serie de reportaje, interviuri și portrete dedicate operelor și personalității celor două mari spirite ale literaturii universale.

Pe parcursul săptămânii, în emisiunile de actualitate ale postului, veți asculta interviuri cu Stanley Wells, unul dintre cei mai importanți cercetători ai lui William Shakespeare sau cu Michael Dobson - președintele Institutului Shakespeare de la Universitatea din Birmingham. Un alt punct important va fi interviul cu Ion Caramitru, ambasadorul Shakespeare în România. Aflați ce se învață despre Shakespeare și Cervantes în școlile din România, care au fost și sunt influențele celor doi creatori asupra vieții culturale din țara noastră, care este relevanța operelor lor în 2016, care sunt controversele legate de identitatea lor și cât valorează în 2016 brand-urile celor doi scriitori universali.

Totodată, pe lista propunerilor RRC on air și online sunt spectacolele de teatru radiofonic: Hamlet, Iulius Cezar, Richard al III-lea, Antoniu și Cleopatra, Macbeth, Henric al V-lea, cu distribuții de aur.

În fiecare zi veți asculta opere și operete pe librete după texte de Shakespeare și Cervantes sau povești muzicale spuse de Sting, Egberto Gismonti sau... Shakespeares Sister!

Ascultați Radio România Cultural în săptămâna 16 - 24 aprilie și intrați în lumea marelui Will și a creatorului lui Don Quijote. Detalii, pe www.radioromaniacultural.ro