ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.44 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

TVR 2 și TVR HD difuzează duminică, 3 aprilie 2016, Gala Premiilor Radio România Cultural

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 1 Aprilie 2016 , ora 12.26
TVR 2 și TVR HD difuzează duminică, 3 aprilie, de la ora 22,00, Gala Premiilor Radio România Cultural, eveniment care a avut loc pe 21 martie, pe scena Teatrului Odeon din București și care a premiat cele mai bune reușite culturale ale anului 2015.

Spectacolul în care lumea culturală a strălucit s-a bucurat de prezența unor importante personalități și jurnaliști, dar și a unui public care a umplut până la refuz sala Teatrului Odeon.

Momentele muzicale ale galei sunt asigurate de Luiza Zan și Big Band-ul Radio, condus de Ionel Tudor.

În cadrul galei, au fost acordate trei premii speciale: Premiul de Excelență i-a fost decernat istoricului Neagu Djuvara, premiul Lux Mundi i-a revenit artistului vizual Dan Perjovschi, iar premiul ''In memoriam Iosif Sava'' i-a fost acordat acordat pianistei Raluca Știrbăț.

Premiile pe secțiuni au fost următoarele:

Premiul pentru Proză i-a revenit lui Mircea Cărtărescu, pentru Solenoid, Editura Humanitas

Premiul pentru Film a revenit regizorului Radu Jude,pentru filmul Aferim!

Premiul pentru Poezie i-a fost înmânat lui Robert Șerban, pentru volumul Puțin sub linie, Editura Cartea Românească.

Premiul pentru Teatru a fost decernat Echipei proiectului Antisocial - o coproducție a Teatrului Național "Radu Stanca" și a Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, semnată de Bogdan Georgescu.

Premiul la categoria Arte plastice a fost obținut de artistul plastic Liviu Stoicoviciu pentru expoziția Orașe imaginate (curator: Călin Dan) de la Muzeul Național de Artă Contemporană

Premiul pentru Muzică i-a revenit compozitorului Adrian Enescu, pentru complexitatea artistică a Proiectului BachFiles.

Premiul pentru Educație a fost obținut de Asociația MetruCub, pentru coordonarea proiectului Susține cultura în educație.

Premiul pentru Știință - Roxana Rădvan, coordonatoarea Centrului de Excelență pentru Restaurare prin Tehnici Optoelectronice CERTO.

La secțiunea Proiecte culturale si festivaluri a fost laureat Radu Afrim pentru conducerea artistică a Galei Tânărului Actor HOP. Evenimentul a fost co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.