ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel, marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Târgul GAUDEAMUS Craiova 2016 - ediție aniversară cu surprize și recorduri

Bookmark and Share
Publicat: duminică, 28 Februarie 2016 , ora 20.45


Târgul GAUDEAMUS Craiova, evenimentul care inaugurează în mod tradițional Caravana GAUDEAMUS, inițiată și organizată de Radio România, a deschis într-o manieră de excepție seria 2016 a celor mai îndrăgite târguri de carte din țara noastră.

Deschiderea oficială a târgului, organizat de Radio România - Centrul Cultural Media Radio România și Radio România Oltenia Craiova, lider de audiență în zonă - a fost precedată de o spectaculoasă manifestare de stradă: peste 2.500 de persoane, reunite într-un uriaș lanț uman, și-au înmânat o carte simbol care a străbătut astfel traseul dintre Radio România Oltenia Craiova și Teatrul Național "Marin Sorescu", gazda târgului, într-un gest de solidaritate și implicare fără precedent. La eveniment au participat peste 1.600 de elevi și cadre didactice, coordonați de Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

După ce gongul final a bătut la Craiova, cartea-simbol a părăsit Cetatea Băniei și a plecat în inima Transilvaniei, pentru următoarea destinație a Caravanei GAUDEAMUS. În cadrul festivității de decernare a premiilor acestei ediției, echipa Radio România Oltenia Craiova a predat ștafeta colegilor noștri de la Radio România Cluj, gazda următorului Târg GAUDEAMUS. Drumul Cărții continuă.

Bilanțul ediției (a 15-a la Craiova și numărul 91 în seria GAUDEAMUS), care s-a derulat în intervalul 24 - 28 februarie, aduce cifre record:

- peste 14.800 de vizitatori ·

- mai mult de 2.500 de persoane care au participat la un singur eveniment organizat la un târg din Caravana GAUDEAMUS ·

- 64 de expozanți reuniți în 40 de standuri ·

- 91 de evenimente culturale

- o suprafața de peste 330 mp de standuri. Palmares completat în cel mai fericit mod de un progam coerent și interactiv de manifestări conexe, care au antrenat deopotrivă organizatorul, expozanți și vizitatorii, și, în premieră 2016, și iubitorii cărții care au ales să participe la concursuri, să ne urmărească și să fie alături de noi online, în special prin intermediul rețelelor de socializare.

Premiile Târgului GAUDEAMUS Craiova 2016, decernate în cadrul festivității care a avut loc duminică 28 februarie, la ora 12.00, sunt următoarele:

Trofeele GAUDEAMUS acordate expozanților prin Votul Publicului

· Trofeul GAUDEAMUS: locul 3 - Editura Corint, locul 2 - Editura Nemira și locul 1 - Editura Humanitas;

· Cea mai râvnită carte a târgului a fost desemnat volumul "Solenoid" de Mircea Cătăescu, volum publicat de Editura Humanitas;

· Trofeul Presei a revenit cotidianului "Cuvâtul Libertății" - secțiunea publicații și postului Oltenia 3 TV Craiova - secțiunea TV; trofeul pentru secțiunea radio nu a fost acordat, întrucât cele mai numeroase voturi au fost acordate posturilor Radio România, care nu au intrat în competiție, dat fiind statutul de organizator al instituției.

Premiul Educația, oferit de căre organizatori uneia dintre instituțile de învățământ participante, a revenit Editurii Universitaria - Universitatea din Craiova.

Premiul Miss Lectura a fost câștigat de domnișoara Monica Duică, studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova. Premiul constă într-o ținută vestimentară oferită de Casa de Modă Ilinca.

Președintele de onoare al Tâgului GAUDEAMUS Craiova 2016 a fost domnul Gabriel Coșoveanu, președintele Uniunii Scriitorilor din România - Filiala Craiova.

Următoarea etapă a Caravanei GAUDEAMUS 2016 este Târgul GAUDEAMUS Cluj-Napoca, eveniment care va avea loc în perioada 20 - 24 aprilie, în incinta unui pavilion expozițional mobil amplasat în Piața Unirii.

Târgul Gaudeamus Craiova - un eveniment Radio România

Parteneri principali: BRD Groupe Société Générale ș Vodafone România Parteneri: Automobile Dacia, Casa de Modă Ilinca, Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Craiova, Lions Club Craiova, Rotary Club Craiova, Hotel Parc Parteneri media: mediaTRUST, Cuvâtul Libertății

Pentru detalii suplimentare privind aceastăedițe a Târgului GAUDEAMUS Craiova, vă rugăm accesați website-ul www.gaudeamus.ro sau să adresați Secretariatului GAUDEAMUS. Persoane de contact: Mara Alecu (tel. 0743 123 700, e-mail mara@gaudeamus.ro) și Ioana Lădaru (0742 107 583, e-mail ioanaladaru@yahoo.com ).