ACUM:
22.30
Interpretul zilei (R)
Marile nume din prezent și din trecut.
Urmează: 23.30 De 10 ori despre...clasicismul timpuriu ® Un serial de inițiere, mai ales, pentru tinerii ascultători.
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Săptămâna Nobel în exclusivitate la Radio România

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 4 Decembrie 2015 , ora 10.30
Radio România va fi, pentru al 17-lea an, singurul post de radio și TV din România prezent la Săptămâna Nobel și la ceremonia de decernare a prestigioaselor premii Nobel din capitala Suediei, Stockholm.

Incepând din 5 și până pe 10 decembrie, data la care are loc acordarea premiilor Nobel și la care este comemorat și Alfred Nobel, inventatorul acestor distincții, Radio România, prin corespondentul său la Stockholm, singurul jurnalist român acreditat la evenimentele Nobel, va transmite și va înregistra interviuri și conferințe cu laureații premiilor Nobel ai acestui an pentru Radio România Cultural și Radio România Actualități.

În cei 17 ani de când este prezentă la evenimentele Nobel, Corina Negrea a realizat peste 50 de interviuri-document cu laureații Nobel ai fiecărui an, a făcut transmisii în direct de la cele mai importante momente ale Săptămânii Nobel și a înregistrat numeroase ediții speciale ale emisiunii Planeta Radio, transmise, în fiecare an, pe Postul Radio România Cultural, www.radioromaniacultural.ro

Și anul acesta, Stockholm va fi din nou în atenția lumii întregi datorită prezenței celor 10 laureați Nobel ai premiilor anului 2015 pentru chimie, fizică, medicină sau fiziologie, literatură și științe economice, "protagoniști" ai conferințelor de presă și ale celor publice care vor avea loc în această perioadă în capital Suediei. dar și ai ceremoniei de decernare a prestigioaselor premii, din după amiaza zilei de 10 decembrie.

Cu aceeași ocazie, la Stockholm va avea loc și Concertul Nobel, oferit de fundația cu același nume, în onoarea laureaților dar și ceremonia decernării premiilor, în data de 10 decembrie, ziua morții lui Alfred Nobel.

Laureații vor participa și la dineuri oferite de Casa Regală Suedeză de instituțiile care fac alegerea laureaților - Academia Regală Suedeză de Știinte, Academia Suedeză și Institutul Karolinska - precum și la o serie de întâlniri cu elevi ai unor licee din alte orașe suedeze.

Conform dorinței testamentare a lui Alfred Nobel, premiul pentru pace se acordă la Oslo, Norvegia, într-o ceremonie care are loc tot în ziua de 10 decembrie , la Primăria din Oslo, în prezența familiei regale norvegiene.

Ambele ceremonii sunt transmise în diret de televiziunile naționale suedeză și norvegiană dar și on line, pe site-ul Fundației Nobel, http://www.nobelprize.org.