ACUM:
21.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 22.30 Interpretul zilei (R) Marile nume din prezent și din trecut.
Apoi: 23.30 De 10 ori despre...clasicismul timpuriu ® Un serial de inițiere, mai ales, pentru tinerii ascultători.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Final la înălțime pentru GAUDEAMUS Litoral 2015

Bookmark and Share
Publicat: marți, 18 August 2015 , ora 8.49
Târgul GAUDEAMUS Litoral care a însoțit turiștii în vacanța de la malul mării s-a încheiat. Aproape 9000 de vizitatori veniți din toate colțurile țării au răspuns invitației lansate de Radio România, la o cură estivală de lectură. Componentă a Caravanei GAUDEAMUS, evenimentul organizat de Centrul Cultural Media Radio România și Radio Constanța, sa desfășurat în perioada 13 17 august în Mamaia, pe faleza din fața studioului Radio Vacanța. Președintele de onoare al ediției din acest an a Târgului GAUDEAMUS Litoral a fost doamna Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța.

Conform tradiției, ultima zi a târgului a fost dedicată cu precădere câștigătorilor Trofeelor Gaudeamus, premiați în acordurile Fanfarei Forțelor Navale.

Premiile Târgului GAUDEAMUS Litoral 2015 au fost decernate astfel:

Trofeele GAUDEAMUS acordate expozanților prin Votul Publicului: locul 1 - Editura Nemira, locul 2 - Editura Rao și locul 3 - Editura Humanitas;

"Cea mai râvnită carte a târgului" a fost desemnat, tot de către vizitatori, volumul "Hoțul de

cărți" de Markus Zusak, publicat de editura RAO;· Trofeul Presei a revenit cotidianului "Cuget liber" - secțiunea publicații, postului Neptun TV - secțiunea TV și site-ului 101știri.ro secțiunea online. Deși instituția mass-media care a primit cele mai numeroase voturi a fost postul Radio Constanța, acesta nu a intrat în competiție, dat fiind statutul său de organizator al evenimentului; întrucât rezultatul votului a fost neconcludent, Trofeul Presei - secțiunea radio nu a fost acordat.

Premiul Miss Lectura a fost câștigat de domnișoara Bianca Ghiță, studentă la Facultatea de Științe Politice a Universității din București; premiul, constând în cărți și produse cosmetice, a fost oferit de către organizatori.

Marele premiu al Tombolei GAUDEAMUS, organizată pe baza buletinelor de vot al publicului, a fost câștigat de doamna Miruna Cobălaș din Constanța. Acesta este oferit de REGIONAL AIR SERVICES S.R.L Aeroportul Tuzla și constă într-un zbor cu durata de 30 de minute deasupra litoralului românesc, de pe Aeroportul Tuzla, pe care câștigătorul o poate filma și/sau fotografia. În cadrul Tombolei GAUDEAMUS, au mai fost acordate 9 premii oferite de organizatori, BRD Groupe Société Générale și Vodafone România.

Bilanțul statistic al ediției se prezintă astfel:

Numărul vizitatorilor a fost de aproape 9.000;

Numărul expozanților a fost de 20, aceștia reprezentând domeniile majore de activitate de pe piața editorială românească; 15 evenimente conexe; 1 Circa 400 de volume au fost donate de către vizitatori și Editura Casa Radio în cadrul proiectului "Cărțile se întorc acasă", campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donații din partea expozanților și a vizitatorilor a unui fond de carte care are ca beneficiari biblioteci ale unor comunități subfinanțate din acest punct de vedere. Proiectul continuă o tradiție care durează de la primele ediții ale Târgului Internațional GAUDEAMUS (Coșul Târgului) iar de la relansarea sa sub acest nume, în anul 2010, circa 115.000 de volume au îmbogățit patrimoniul a peste 260 de biblioteci care nu au mai primit de foarte mult timp fonduri pentru achiziții. Volumele donate în acest an la GAUDEAMUS Litoral vor avea ca destinație biblioteca Școlii generale nr. 1 din comuna Ciocîrlia, județul Constanța.

Târgul GAUDEAMUS Litoral a încheiat Caravana GAUDEAMUS 2015 (după edițiile de la Craiova, Cluj Napoca și Oradea) și este evenimentul cu numărul 88 în seria Târgurilor GAUDEAMUS, inițiate și organizate de Radio România din 1994. Următorul târg din seria GAUDEAMUS va fi organizat în perioada 16 27 septembrie, la București: Târgul GAUDEAMUS Carte Școlară. GAUDEAMUS un eveniment Radio România.

Parteneri și sponsori:

BRD Groupe Société Générale - partener principal al Caravanei GAUDEAMUS 2015

Vodafone România. Proiect susținut de Ministerul Culturii, Media Trust, 101știri.ro, Grupul Editorial Corint, Trustul de presă "Cuget liber" Constanța, Litoral TV, Neptun TV Constanța, Observator de Constanța, Fanfara RAJA "Muzica apelor", Fanfara Forțelor Navale, RATC Constanța, Regional Air Services S.R.L. Aeroportul Tuzla, Telegraf.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la Secretariatul GAUDEAMUS sau vizita siteul www.gaudeamus.ro. Persoană de contact: Anca Badea (tel: 0740 121 173, email: anca@gaudeamus.ro).