ACUM:
21.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 22.30 Interpretul zilei (R) Marile nume din prezent și din trecut.
Apoi: 23.30 De 10 ori despre...clasicismul timpuriu ® Un serial de inițiere, mai ales, pentru tinerii ascultători.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio Reșița - 19 ani

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 7 August 2015 , ora 12.56
Radio România Reșița întărește de 19 ani vocea Societății Române de Radiodifuziune în întreg Banatul, dar și în Valea Timocului, acolo unde românii au nevoie să asculte voci de acasă, crâmpeie de tradiții și spiritualitate românească.

Radio România Reșița sărbătorește 19 ani de la înființare în mijlocul ascultătorilor datorită cărora suntem numărul 1 în Banat, 19 ani în care am crescut și evoluat împreună.

Vara anului 1995, când la inițiativa unor tineri entuziaști lua ființă Radio România Reșița, a rămas întipărită în memoria tuturor. A urmat o perioadă de muncă și emoții până când s-a auzit în eter prima voce, iar la 8 august 1996, Radio România Reșița a fost statuat ca post public local al Societății Române de Radiodifuziune. Acela a fost punctul de plecare pentru a ceea ce avea să devină "Sunetul Banatului Montan". Pe atunci frecvența era 102,5 MHz, după care în decembrie 2000 a fost schimbată în 105,6 MHz. La începutul anului 2004 Societatea Română de Radiodifuziune a hotărât acordarea titlului de post public regional. În cei 11 ani care au trecut de atunci am ținut pasul cu tehnologia. Unul dintre cele mai importante momente a fost 1 decembrie 2014, dată de la care Radio România Reșița transmite și în format visual-radio. Din această primăvară, Radio România Reșița are un studio în stațiunea Băile Herculane, în hotelul Afrodita.

La ceas aniversar, postul public își deschide astăzi porțile pentru cei care doresc să cunoască echipa și să vadă cum sunt realizate știrile, emisiunile și tot ceea ce se aude în eter. Iubitorii mersului pe două roți sunt invitați mâine să pedaleze împreună cu noi. Tura ciclistă are ca scop promovarea mișcării, care înseamnă sănătate, dar și a naturii, județul Caraș-Severin abundând în zone frumoase. Bicicliștii care ne sunt alături la împlinirea a 19 ani pot participa la Festivalul de folk de la Gărâna, unde Radio România Reșița este co-organizator. Pe scena din Poiana Lupului vor urca printre alții Mircea Baniciu și Narcisa Suciu, iar ziua de duminică va fi dedicată muzicii, dansurilor și berii germane.

Surprizele nu se opresc aici… Radio România Reșița dă startul la distracție pe ștrandul Atlantic. Soare, muzică, apă sunt doar câteva din ingredientele care vor transforma o zi de sâmbătă într-o zi perfectă alături de Radio România Reșița. Vor fi concursuri care mai de care mai distractive și mai haioase, dar și multe premii.

De 19 ani împreună! De 19 ani alături de cel mai ascultat post de radio din Banat!