ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel, marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Antena Satelor în 'Satul Comorilor'

Bookmark and Share
Publicat: joi, 4 Iunie 2015 , ora 12.54

Radio România Antena Satelor lansează sâmbătă, 6 iunie 2015, proiectul editorial Satul comorilor, prin care își propune redescoperirea și popularizarea tezaurului spiritual, tradițional și identitar al satului românesc, într-o serie de evenimente tematice desfășurate pe parcursul întregii veri în Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti din București.

La fiecare sfârșit de săptămână (sâmbăta și duminica), între orele 13:00-15:00, în cadrul natural excepțional și sugestiv al Muzeului Satului, Antena Satelor va organiza și difuza 13 ediții ale popularei emisiuni Lada de zestre, la care vor fi expuse, comentate și omagiate artă, meșteșuguri, tradiții, muzică autentică, idei și oameni, comori adevărate date spre moștenire și luare aminte.

Muzeul Satului va fi în această vară un muzeu viu, un sat al comorilor dezvăluite.Toate emisiunile-eveniment vor fi interactive și deschise publicului, ascultătorii postului național Antena Satelor având prilejul să cunoască echipa editorială, să participe la discuții și concursuri, să afle și să experimenteze viața satului autentic.

Invitații speciali ai acestor întâlniri tematice vor fi creatori tradiționali ce fac parte din programul Tezaur uman viu, inițiativă a UNESCO, dar și specialiști și oficialități, meșteșugari, rapsozi, Orchestra de muzică populară a Radiodifuziunii, soliști consacrați, artiști populari, gânditori ai satelor și purtători de tradiții.

Întregul proiect se bazează pe parteneriatul încheiat între două instituții istorice și populare, Societatea Română de Radiodifuziune și Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, recunoscute pentru implicarea lor în păstrarea patrimoniului cultural și tradițional.

Antena Satelor, parte a Radio România, este singurul post de radio specializat în problemele satului românesc și cel mai important mijloc media pentru agricultură. 24 de ore pe zi, emisiunile Antenei Satelor conțin știri și informații, sfaturi ale specialiștilor din toate domeniile, dezbateri, cultură, tradiții și meșteșuguri de altădată și, mai ales, muzică populară de cea mai bună calitate, valorificând cea mai bogată și valoroasă arhivă a folclorului muzical românesc: Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii.