ACUM:
21.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 22.30 Interpretul zilei (R) Marile nume din prezent și din trecut.
Apoi: 23.30 De 10 ori despre...clasicismul timpuriu ® Un serial de inițiere, mai ales, pentru tinerii ascultători.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Atmosferă incendiară la aniversarea Radio Timișoara

Bookmark and Share
Publicat: luni, 4 Mai 2015 , ora 15.44

Zilele Radio Timișoara, prilejuite de aniversarea a 60 de ani de la prima emisie în eter, au debutat în 2 mai, la ora 19:00, cu o extraordinară întâlnire cu publicul a echipei Radio Timișoara. Au urcat pe scenă, pe rând, copii și coordonatoarea Piti-Show, realizatori ai emisiunilor adresate minorităților, ai rubricilor și emisiunilor de știri și sport și apoi, în ordinea orei de intrare în emisie, realizatorii emisiunilor zilnice, de la matinal și până la emisiunea-dezbatere Vestul zilei.

Pauzele muzicale ale acestui program aniversar, transmis în direct pe toate frecvențele Radio Timișoara, dar și pe Internet, inclusiv video, au fost asigurate de mini-recitaluri live. Primii pe scenă au urcat, prezentați de Sergiu Galiș, membrii grupului The Wizards - cel mai tânăr grup pop-rock local, a cărui solistă are 10 ani, dar pregătește deja un videoclip pentru piesa Cea mai frumoasă zi. Cătălin Lăpușcă i-a invitat pe scenă la jumătatea prezentării Radio Timișoara pe cei de la Corso. De la Hunedoara a sosit, în cea de-a treia pauză muzicală, prezentat de Călin Petrescu, Pragu' de Sus - un grup binecunoscut la Timișoara, promotor al unui pop-rock-folk gustat de public.

Concursul aniversar și-a desemnat primii câștigători ai rucsacurilor, invitațiilor la spectacolul folcloric aniversar din 5 mai și ai vinului de la Cramele Recaș. Celelalte peste 400 de chestionare vor intra astăzi, alături de cele care vor mai fi depuse în urne, la tragerea la sorți la care, pe lângă premii similare, Agenția de turism Ultramarin va acorda o excursie la Viena pentru două persoane.

Atmosfera incendiară a primei seri a fost recitalul Holograf. Mii de timișoreni au cântat și au dansat pe ritmurile celei mai difuzate formații la Radio Timișoara. Și băieții plâng câteodată, Romeo și Julieta, Vreau o minune, Ochii tăi sau clasicul deja Banii vorbes' au fost câteva dintre melodiile fredonate de public împreună cu cei de la Holograf. Un moment special a fost apariția în public a unei tinere mirese. Dan Bittman, Edi Petroșel, Mugurel Vrabete, Tino Furtună și Romeo Dediu au susținut sâmbătă seara un spectacol complet, interacționând în permanență cu publicul care a cântat și a dansat până la final.

Zilele Radio Timișoara au continuat și duminică seara cu o Gală de operă, operetă și balet susținută de soliștii, corul, baletul și orchestra Operei Naționale Române din Timișoara. Spectacolul a început la ora 18:30 pe scena din Piața Victoriei, fiind deschis de Cvartetul de coarde al Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara - clasa conf. univ. dr. Ioan Fernbach și Ansamblul de percuție Splash de la Colegiul Național de Artă Ion Vidu din Timișoara, condus de prof. Alina Cuibariu-Jumugă.