ACUM:
13.05
Concertele lumii
... primite prin intermediul Uniunii Europene de Radio
Urmează: 15.55 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 15.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Mii de clujeni au trecut pragul Târgului de carte Gaudeamus

Bookmark and Share
Publicat: joi, 23 Aprilie 2015 , ora 10.10

Peste 1.000 de vizitatori au trecut pragul Târgului de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, miercuri, 22 aprilie, până la ora deschiderii oficiale. Peste 70 de edituri expuse pe standurile Gaudeamus Cluj-Napoca se prezintă în cele 79 de evenimente din programul acestei a 16-a ediții.

La deschiderea oficială a târgului au fost prezenți Emil Boc - primarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Codrean - subprefectul județului Cluj, Irina Petraș - Președintele Uniunii Scriitorilor, Filiala Cluj, precum și alte personalități ale vieții culturale clujene. Aceștia au salutat revenirea în orașul universitar Cluj-Napoca a celui mai prestigios Târg de Carte din țară. Municipiul este în acest an Capitală Europeană a Tineretului, iar primarul Emil Boc a confirmat că va depune candidatura pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Irina Petraș a folosit momentul lansării târgului pentru a îndemna la lectură: "În fiecare dintre cărțile acestui târg aveți câte o bucățică de "A fi" pe care o puteți accesa, pe care o puteți asuma și cu care puteți fi mai mult".