ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Cluj-Napoca, Capitală Europeană a Cărții

Bookmark and Share
Publicat: sâmbătă, 18 Aprilie 2015 , ora 13.48

Radio România vă invită să rămâneți în dispoziție de sărbătoare pentru un eveniment care celebrează deopotrivă cartea, dar și mult așteptata venire a primăverii: Târgul Gaudeamus Cluj-Napoca.

Sărbătoarea anuală a cărții, organizată de Centrul Cultural Media al Radio România și Radio Cluj va avea loc între 22 și 26 aprilie, în incinta unui pavilion expozițional mobil amplasat în Piața Unirii.

Evenimentul, care a ajuns în acest an la cea de a XVI-a ediție, este unul dintre reperele majore ale agendei culturale clujene de peste 15 ani. În mod excepțional în acest an, Târgul Gaudeamus a fost inclus în calendarul evenimentelor culturale ale orașului-gazdă, în cadrul proiectului Cluj - Capitală Europeană a Tineretului 2015.

Astfel, municipiul Cluj-Napoca va deveni pentru cinci zile și o capitală a cărții, târgul îmbogățind în mod semnificativ programul dens și variat al proiectului. Oferta ediției, tradițională (prin atmosfera inconfundabilă și prin prezența constantă a celor mai sonore nume de pe piața națională de carte), dar în fiecare an reîmprospătată prin titluri și concepte noi, va include:

- cele mai recente apariții editoriale din țară și de peste hotare (prin participarea unor importante edituri și agenții de difuzare de carte), bestseller-urile momentului și titlurile în vogă în ultima perioadă;

- serii de autor, pachete, oferte promoționale și reduceri, acordate cu prilejul târgului de către cei peste 80 de expozanți cu ajutorul cărora cartea devine, pentru câteva zile, mai accesibilă;

- concursuri pentru public: Tombola Gaudeamus cu premii extrem de atractive, dedicată vizitatorilor cumpărători de carte și Miss Lectura;

- campania de donații Cărțile se întorc acasă inițiată și derulată de Radio România, prin care vizitatorii sunt încurajați să cedeze volumele care le prisosesc celor care au din ce în ce mai greu acces la ele;

- proiectul Invitați de nota 10: Olimpicii României, derulat în toate orașele găzdă ale Târgurilor Gaudeamus, care recompensează și promovează performerii din învățământul românesc, la diferite discipline.

Conferința de presă care precede deschiderea ediției va avea loc marți, 21 aprilie, la ora 12:00, la sediul Radio Cluj (str. Donath nr. 160).

Parteneri: BRD Groupe Société Générale - partener principal al Caravanei Gaudeamus 2015. Proiect susținut de Ministerul Culturii. Sponsori: Automobile Dacia, Casa Augustin, Restaurant Shanghai, Azaria Cosmetics și Asociația Clujul de altădată.

Eveniment inițiat și organizat de Radio România, în cadrul Caravanei Gaudeamus 2015, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Pentru detalii suplimentare, vă invităm să vă adresați Secretariatului Gaudeamus. Persoane de contact: Lucian Crețu (tel. 0740.121.172; e-mail lucian@gaudeamus.ro) și Connie Chifor (tel. 0745.109.649; e-mail connie@gaudeamus.ro).