ACUM:
21.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 22.30 Interpretul zilei (R) Marile nume din prezent și din trecut.
Apoi: 23.30 De 10 ori despre...clasicismul timpuriu ® Un serial de inițiere, mai ales, pentru tinerii ascultători.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Mii de elevi au ales Școala altfel la Radio România

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 10 Aprilie 2015 , ora 17.16

Radio România s-a alăturat și anul acesta programului derulat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun! care are ca scop implicarea tuturor preșcolarilor, elevilor și a cadrelor didactice în activități care să răspundă intereselor și preocupărilor diverse ale copiilor, să pună în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii, unele necuprinse în curriculumul național, să stimuleze participarea lor la acțiuni variate, în contexte nonformale. Anul acesta mii de elevi din școli generale și licee ale Capitalei, dar și din țară, au ales Școala altfel la Radio România! Acțiunea s-a derulat atât la sediul central de pe strada Berthelot, din București, cât și la posturile regionale ale Radioului public din țară.

La Radioul public educația și formarea au întotdeauna un rol privilegiat atât în programe cât și în acțiunile desfășurate, de aceea Societatea Română de Radiodifuziune a ales să fie, între 6 și 10 aprilie, o altfel de școală pentru elevii de toate vârstele.

Grupurile de elevi din școli bucureștene însoțiți de profesorii lor au vizitat puncte de interes ale Societății Române de Radiodifuziune - Agenția Rador, studiourile de emisie ale Radio 3 Net Florian Pittiș, Radio România Actualități, București fm și Antena Satelor, dar și studioul de teatru radiofonic unde au aflat o parte dintre tainele înregistrării unei piese radiofonice.

La studiourile de emisie ale Radio 3 Net Florian Pittiș și București fm tinerii noștri vizitatori au participat activ la desfășurarea emisiunilor, au vorbit cu prezentatorii, au cântat, au ascultat muzică, au făcut poze și au tropăit cât i-au ținut picioarele…

Studiourile posturilor regionale ale Radio România au fost și ele pline de tinerețe și voie bună. La Târgu Mureș copii din comuna Papiu Ilarian au văzut pentru prima dată cum arată un post de radio. Ei au ajuns la Radio România Târgu Mureș îmbrăcați în port popular tradițional, însoțiți nu doar de profesorii coordonatori ci și de directoarea școlii, de preot și de primarul comunei. Au urmat alți elevi din oraș. Toți au văzut cum se produc știrile, de unde se culeg și cum se traduc informațiile în limba maghiară…

Sediul Radio România Oltenia Craiova a fost asaltat de elevi din renumitele școli ale orașului, careau vizitat studioul, au cunoscut oamenii de radio pe care îi știau doar după voce sau nume și au aflat detalii despre ce înseamnă și cum se desfășoară activitatea într-un post public regional de radio.

La Radio România Cluj sute de elevi au ajuns zilnic în cabinele de producție, în redacția de știri și în cabina de emise, văzând astfel de unde pleacă informația și muzica pe care o ascultă. Dacă marți vizitatorii au avut parte de lecții de dicție, rostire la microfon și puțină joacă de-a radioul, cei care au ajuns la Radio România Cluj miercuri au fost invitați să vizioneze filmul documentar Drumul spre școală pus la dispoziție de Astra Film Junior, film care a obținut premiul César în 2014 pentru cel mai bun film documentar.

La Radio România Constanța nici măcar vremea neprielnică de pe litoral nu i-a oprit pe elevi să ajungă, dornici fiind să cunoască lumea jurnaliștilor de radio și locul de unde pleacă informațiile și muzica. Emoționați, copiii s-au oprit la camera știrilor, au învățat cum se pregătește un buletin informativ, cum ajung știrile în emisie și în casele oamenilor.

Felicitări Ministerului Educației și Cercetării Științifice pentru inițiativă și colegilor din Radioul public pentru solicitudine.