ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio Fiction Desk - teatrul radiofonic merge în licee

Bookmark and Share
Publicat: joi, 29 Ianuarie 2015 , ora 14.15

Elevi din patru licee bucureștene vor deveni în acest an actori la microfon. Proiectul Radio Fiction Desk, realizat de Centrul Cultural Media al Radio România, Teatrul Național Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București este lansat astăzi, la ora 14:00, la Colegiul Economic Virgil Madgearu, unde va avea loc primul workshop din cadrul acestuia. La această primă întâlnire va participa, pe lângă echipa de realizatori, și cunoscutul actor Eugen Cristea.

Radio Fiction Desk este un proiect special care își propune colaborarea cu trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureștene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic.

Proiectul se va derula pe parcursul acestui an, în ediții succesive, la patru unități de învățământ bucureștene: Colegiul Economic Virgil Madgearu, Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu, Colegiul Național Iulia Hasdeu și Colegiul Național Gheorghe Lazăr. Elevii actori, din cadrul fiecărei trupe, vor fi îndrumați de specialiștii Redacției Teatru, de mari personalități ai scenei teatrale din România - colaboratori constanți ai Teatrului Național Radiofonic, care îi vor iniția în tainele producției de teatru la microfon.

La finalul celor patru stagii de pregătire, elevii vor înregistra, în studiourile Teatrului Național Radiofonic, piesele de teatru care vor fi postate pe site-ul www.tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro și pe site-ul www.eteatru.ro , în succesiunea realizării lor. Aici vor putea fi ascultate și notate de către elevi și oricare alți iubitori ai teatrului radiofonic. Publicului i se va alătura un juriu de specialitate pentru a stabili câștigătorii, care vor fi premiați într-o gală specială ce va avea loc în luna decembrie a acestui an.

Mai multe amănunte pe: https://www.facebook.com/RadioFictionDesk.