ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Cool de Mihai Ispirescu - o comedie spumoasă, în premieră la TNR

Bookmark and Share
Publicat: joi, 22 Ianuarie 2015 , ora 13.42

Luni, 26 ianuarie, la ora 23.05, la Radio România Actualități, Teatrul Național Radiofonic prezintă în premieră comedia Cool de Mihai Ispirescu. Adaptarea radiofonică: Domnica Țundrea. Regia artistică: Vasile Manta. În distribuție: Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Marius Rizea, Ion Haiduc, Mircea Constantinescu, Daniela Marcu, Ion Mărgescu.

Piesa Cool de Mihai Ispirescu aduce o lume derizorie și absurdă, înfățișată în cheie grotescă, alcătuind tabloul extrem de sugestiv al unei societăți viciate, cu moravurile deformate. Stilul dramaturgului, original și percutant, amestec de satiră, farsă și comedie politică, se conturează în veritabilă descendență caragialiană, dar și sub influența stilistică a lui Teodor Mazilu, ironia atingând și aspecte legate de eternele moravuri omenești.

Autorul pune în lumină minciuni ale vieții sociale și politice post-decembriste, ridiculizând impostura, ipocrizia și oportunismul și evidențiind, în același timp, falsitățile comportamentale, superficialitățile și mediocritatea, clișeele de gândire, care conduc la manifestări automate, la vorbe golite de sens…

Spectacolul radiofonic regizat de Vasile Manta reliefează inspirat absurdul piesei, accentuând ideea de manipulare, iar actorii prezenți în distribuție, prin talentul lor, prin mobilitatea mijloacelor de expresie, însuflețesc în chip remarcabil caracterele vii și pitorești, valorificând dialogul suculent, acțiunea dinamică și imprimând montării un ritm alert, incitant. Spectacolul radiofonic Cool de Mihai Ispirescu va putea fi audiat în avanpremieră luni, 26 ianuarie, la ora 11.00, la clubul de la hotelul Ramada Majestic, de pe Calea Victoriei din București.

Redactor: Domnica Țundrea, regia de montaj: Florina Istodor, regia de studio: Janina Dicu și Renata Rusu, regia muzicală: George Marcu. Producția și coloana sonoră îi aparțin lui Vasile Manta.