ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Omul Anului 2014 la Radio România Internațional

Bookmark and Share
Publicat: luni, 5 Ianuarie 2015 , ora 9.13

Tânăra militantă pakistaneză pentru drepturile omului Malala Yousafzai, co-laureată a Nobelului pentru Pace în 2014, a fost desemnată Omul Anului 2014 la Radio România Internațional.

"Această tânără este un model pentru toate femeile care trăiesc în țări în care femeile nu au dreptul la educație așa cum și-ar dori. Malala este un model și o inspirație pentru ele. Nu este de mirare că i-a fost acordat Premiul Nobel pentru Pace", argumenta ascultătorul RRI Adrian Micallef, din Malta, desemnarea tinerei Malala ca Omul Anului 2014 la RRI, în cadrul tradiționalei anchete de opinie lansate printre ascultătorii și utilizatorii săi de Internet din lume de Radio România Internațional (RRI), postul pentru străinătate al Societății Române de Radiodifuziune.

Printre oamenii politici care au primit nominalizări la titlul de Omul Anului 2014 la RRI se află noul președinte al României Klaus Iohannis, președintele rus Vladimir Putin, președintele Chinei, Xi Jinping, fostul suveran spaniol, Regele Juan Carlos I, președintele Litualiei, Dalia Grybauskaitė, cel al Columbiei, Juan Manuel Santos, și ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier.

Au mai primit, între alții, nominalizări din partea ascultătorilor și utilizatorilor Internet ai RRI medicii, asistentele medicale și misionarii angajați în lupta împotriva maladiei Ebola în Africa de Vest, Papa Francisc, jucătoarea de tenis română Simona Halep, numărul 3 mondial WTA, jurnalistul germano-francez Peter Scholl-Latour, economistul francez Tomas Piketty sau María Conchita Alonso, actriță, cântăreață și activistă cubanezo-venezuelană stabilită în California, care luptă în favoarea democrației din țările ei de origine.

RRI emite programe în limba română, dialectul aromân și 10 limbi străine prin Internet (www.rri.ro), via satelit și pe unde scurte analogic și digital. Unele programe RRI pot fi recepționate pe telefonul mobil în SUA, prin rețele de cablu și la posturi de radio partenere. RRI folosește intens și social media (Facebook, Twitter, Flickr, Pinterest, Google+).