ACUM:
10.00
Grădina de sunete
Marea muzică, dincolo de cuvinte: într-o grădină paradisiacă
Urmează: 12.25 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 12.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Recital Bucharest Winds, cu acces liber!

Bookmark and Share
Publicat: joi, 12 Noiembrie 2015 , ora 11.28

Joi, 19 noiembrie, ora 19.00, Bucharest Winds, formație de suflători ce reunește cinci muzicieni români, care fac parte din Orchestra Națională Radio - Gabriela Petecilă - flaut, Valentin Ghita - oboi, Eugeniu Olaru - clarinet, Andrei Țurcănașu - corn și Ionuț Roșca - fagot - vă invită la un recital derulat în Studioul Alfred Alessandrescu, spațiu mai intim dedicat muzicii și situat tot în clădirea Radio România (ca și Sala Radio).

Veți aprecia sonoritatea inedită a celor cinci instrumente: flaut, oboi, clarinet, corn și fagot (toate din categoria instrumentelor de suflat) în patru compoziții: La cheminée du roi René - Darius Milhaud, Summer Music - Samuel Barber, Kleine Kammermusik - Paul Hindemith, Trois Pieces Bréves - Jacques Ibert.

Proiectele ansamblului s-au bucurat de la bun început de atenția unor instituții muzicale importante: Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Filarmonica Pitești, Orchestra de Cameră din Focșani, sunt doar o parte dintre partenerii alături de care ansamblul a susținut concerte. Fiind conceput în scopul promovării muzicii pentru instrumente de suflat, Bucharest Winds a urmărit încă de la început diversificarea combinațiilor instrumentale, pentru a cuprinde astfel majoritatea genurilor și speciilor camerale care se adresează ansamblurilor de suflători.

Artiștii care au contribuit la realizarea proiectelor Bucharest Winds sunt la rândul lor instrumentiști de vârf ai orchestrelor simfonice din care fac parte: Orchestra Națională Radio și Filarmonica "George Enescu". Printre dirijorii care au acceptat în repetate rânduri conducerea muzicală a ansamblului se regăsesc nume sonore ale vieții muzicale românești, ca Tiberiu Soare și David Crescenzi.

Evenimentul este cu acces liber, în limita locurilor disponibile.


Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.