ACUM:
10.00
Grădina de sunete
Marea muzică, dincolo de cuvinte: într-o grădină paradisiacă
Urmează: 12.25 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 12.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Street Art Muzical. O excursie sonoră în parcurile Bazilescu și Kiseleff

Bookmark and Share
Publicat: marți, 18 August 2015 , ora 13.53
Muzica clasică poate fi pe gustul tuturor atunci când este cântată cu bucurie în spații convenționale sau chiar neconvenționale, poate oferi momente de relaxare, dar, mai ales, poate educa și publicul care ajunge mai rar în sălile de concert. Acesta este mesajul proiectului Street Art Muzical, finanțat în Programul Ești București de către Centrul de Proiecte Culturale al Muncipiului București - ARCUB, Primăria Municipiului București, organizat de Fundația Culturală Marconi și susținut de Primăria Sectorului 1.

Copii, părinți și bunici vor petrece cinci după amieze de neuitat, în care călătorii atractive prin diferite epoci și genuri muzicale le vor însoți plimbarea sau joaca. Pe 26 august 2015, în parcul Kiseleff și pe 24, 25, 27 și 28 august în parcul Bazilescu, în fiecare zi de la ora 18.00, vor avea loc cinci recitaluri extraordinare susținute de doi artiști de talie internațională: flautistul Ion Bogdan Stefănescu și pianistul Horia Mihail.

Spectatorii din cele două parcuri vor avea astfel prilejul extraordinar de a auzi, în aer liber și în mod gratuit, sunetul unui instrument extraordinar: Flautul de Aur Muramatsu. Ion Bogdan Ștefănescu este singurul artist din România care cântă pe un instrument făurit din acest metal prețios.

Instrumentul "miraculos" este realizat de prima companie din Japonia care a început să creeze flaute pentru profesioniști, încă de la începutul secolului XX. Muramatsu, astăzi un Rolls Royce al flautelor pe plan mondial, confecționează numai instrumente de o valoare extraordinară, din argint, aur de diferite karate sau platină. Instrumentul devine o adevărată operă de artă, atât din punct de vedere estetic, cât și din cel al performanțelor sonore, fiecare deținător de flaut Muramatsu trecând printr-un riguros proces de selecție al instrumentului potrivit.

Cei doi artiști, care au realizat împreună cinci ediții ale Turneului Național Flautul Fermecat, vor interpreta:

J.S.Bach - Badinerie

M. Marais - Le Basque

Fr. Handel - Arival of the Queen of Sheba

J. Haydn - Serenada

W.A.Mozart - Alla turca

Gossec - Tamburina

A. Dvorak - Humoresque

P. Ceaikovski - Serenada

Fr. Kreisler - Frumosul rozmarin

I. Ivanovici - Valurile Dunării

G. Gershwin - I got rhythm

J. Răducanu - Jocul țambalelor

H. Mancini - Penny Whistle Jig

H. Mancini - Pie in the Face Polka

Amănunte pe www.streetartmuzical.fundatiamarconi.ro, www.flautuldeaur.ro. Parteneri media: RADIO ROMÂNIA CULTURAL, RADIO ROMÂNIA MUZICAL, RADIO ROMÂNIA BUCUREȘTI FM, AGENȚIA DE CARTE.RO, OBSERVATOR CULTURAL, ȘAPTE SERI.