ACUM:
19.00
Stagiunea muzicală Radio
În direct, Orchestra Națională Radio.
Urmează: 21.00 Antonin Dvorák
Apoi: 21.30 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Stagiunea de Muzica Veche a Uniunii Europene de Radio

Bookmark and Share
Publicat: luni, 19 Decembrie 2011 , ora 11.19


Cele mai bune formații de muzică veche ale momentului, interpretarea pe instrumente istorice, inspirație și fantezie în muzica epocilor trecute, readusă la viață pentru a încânta milione de ascultători.


Șase concerte au fost difuzate prin intermediul Uniunii Europene de Radio în luna octombrie a acestui an în zeci de țări, noi vi le oferim la Radio România Muzical în această săptămână, când aveți ocazia (re)întâlnirii cu Concerto Copenhagen și Lars Ulrik Mortensen, Consorțiul de viole Phantasm și Laurence Dreyfus, Gli Angeli Genève și Stephen MacLeod, Capella de Ministrers și Carles Magraner, Collegio Vocale Ghent și Philippe Herreweghe, Corul Brevis și Gintautas Venislovas.


Acestea sunt propunerile radiodifuziunilor publice din Danemarca, Marea Britanie, Olanda, Spania - Barcelona și Madrid - și Lituania pentru prima Serie de Muzică Veche inclusă în Stagiunea Euroradio.


Barocul italian sau german, epoca de aur a muzicii și poeziei engleze, piese din faimoasa culegere a Ducelui de Calabria, muzica religioasă a lui Thomas Luis De Victoria, sunt teritorii fascinante pe care le veți descoperi în compania unor artiști minunați.

Alina Velea