ACUM:
19.00
Stagiunea muzicală Radio
În direct, Orchestra Națională Radio.
Urmează: 21.00 Antonin Dvorák
Apoi: 21.30 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Radio România Muzical la Târgul Gaudeamus 2011

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 18 Noiembrie 2011 , ora 15.45

Radio România Muzical organizează pe perioada Târgului Gaudeamus 2011 (23-27 noiembrie) o serie de manifestări: concursuri, prezentări de disc și recitaluri, onorând astfel cel mai important târg de carte din România - un produs Radio România - , cât și una dintre cele mai însemnate manifestări culturale din București.

Membri ai echipei Radio România Muzical vor fi prezenți în fiecare zi la standul postului, aflat la nivelul 4.50. Alături de informații despre emisiuni și proiectele Radio România Muzical, vizitatorii pot să se înscrie în concursul ce are ca premii cărți despre muzică din colecția "Contrapunct" a Editurii Humanitas, titluri care au fost recenzate în emisiunile Radio România Muzical: "George Enescu - viața și muzica" de Noel Malcolm, "1791 - Ultimul an al lui Mozart" de H.C. Robbins Landon și "Viața lui Schubert" de Christopher Howard Gibbs. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc luni, 28 noiembrie, în cadrul emisiunii "Drivetime" difuzată între orele 17,30-19,00.

Târgul Gaudeamus 2011 se va deschide sub auspiciile muzicale ale unui minirecital propus de Radio România Muzical tuturor celor care se vor afla miercuri, 23 noiembrie, ora 12, la Romexpo. Pentru iubitorii cărții și ai muzicii bune violoncelistul Răzvan Suma va interpreta o Suită de Johann Sebastian Bach. După succesul proiectului "Ascultă 5 minute de muzică clasică" care a adus muzică clasică în hipermarketuri, mall-uri, magazine de bricolaj, muzee, librării, școli și chiar într-un penitenciar, era timpul potrivit ca muzica clasică să răsune și la cel mai important târg de carte.

Pentru iubitorii noutăților discografice, Radio România Muzical organizează la standul Librăriilor Humanitas de la nivelul 7.70 trei prezentări de discuri: joi, 24 noiembrie, ora 17, vineri, 25 noiembrie, ora 17 și sâmbătă, 26 noiembrie, ora 18. Cristina Comandașu, realizatoarea emisiunii de actualitate discografică Music box de la Radio România Muzical, va vorbi despre seria de discuri Nicolo Paganini redescoperit a casei Dynamic, despre noile apariții Alia vox avându-l ca protagonist pe Jordi Savall și despre colecția Bach propusă de dirijorul John Eliot Gardiner.