ACUM:
19.00
Stagiunea muzicală Radio
În direct, Orchestra Națională Radio.
Urmează: 21.00 Antonin Dvorák
Apoi: 21.30 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Seara Radio România Muzical în Piața Festivalului George Enescu

Bookmark and Share
Publicat: sâmbătă, 10 Septembrie 2011 , ora 14.51

Vineri, 16 septembrie, de la ora 20,00, pe scena din Piața Festivalului "George Enescu" va concerta formația vocal-instrumentală "Anton Pann", condusă de Constantin Răileanu - o seară propusă de Radio România Muzical. În program: lucrări din repertoriul vechi românesc.

Muzică românească și... surprize

Formația "Anton Pann" este unul dintre ansamblurile care și-au propus să redescopere și să pună în valoare tradiția muzicii românești, poate prea puțin cunoscută publicului autohton, atât a celei religioase, cât și a celei laice. Numeroasele concerte și apariții discografice confirmă valoarea acestui ansamblu care nu doar interpretează această muzică, ci și desfășoară o intensă activitate de cercetare a arhivelor pentru descoperirea de noi manuscrise rămase din vechime. Anton Pann, Ion Căianu, Gheorghe Ucenescu, Dimitrie Cantemir sunt doar câteva dintre numele compozitorilor români repuși în circulație în spațiul românesc de Formația "Anton Pann". În ultima perioadă, atenția ansamblului s-a îndreptat și către muzici ale altor popoare care au circulat pe teritoriul românesc, iar parte dintre aceste piese vor constitui și surpriza concertului susținut în 16 septembrie, în Piața Festivalului "George Enescu".

Despre Formația "Anton Pann"

Formația "Anton Pann" a fost înființată în anul 2004, la inițiativa unor studenți ai Universității Naționale de Muzică din București și ai Facultății de Teologie Ortodoxă din capitală. Aranjamentele orchestrale și conceptul sonor aparțin dirijorului formației, Constantin Răileanu. Instrumentele utilizate provin atât din spațiul oriental (al-ūd, saz, ney, bendir, caval, davul etc.), cât și din cel occidental și autohton (vioară, cobză, nai, fluiere, clarinet etc.).

La Radio România Muzical, înregistrarea acestui concert va fi difuzată marți, 4 octombrie, de la ora 19,30.