ACUM:
17.00
Perpetuum mobile
Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Omagiu lui Sergiu Celibidache

Bookmark and Share
Publicat: luni, 8 August 2011 , ora 12.11

În 14 august se împlinesc 15 de ani de când unul dintre cei mai mari dirijori ai tuturor timpurilor, românul Sergiu Celibidache, a părăsit această lume.

Radio România Muzical marchează acest moment prin difuzarea seriei de emisiuni "Anotimpul discurilor" cu înregistrări în premieră românească realizate de Sergiu Celibidache, dar și prin programarea, chiar în 14 august, a emisiunii "Bella musica cu….Sergiu Celibidache".

Sergiu Celibidache la "Anotimpul discurilor"

Între 8 și 12 august, de la ora 13,20, la "Anotimpul discurilor" pot fi ascultate, în integralitatea lor, cinci CD-uri ce poartă numele lui Sergiu Celibidache pe copertă. Majoritatea înregistrărilor sunt realizate alături de formații italiene (Orchestra și Corul RAI din Torino, Orchestra "Alessandro Scarlatti" din Napoli a Radiodifuziunii Italiene), dar și alături de Orchestra Filarmonicii din Berlin, în perioada anilor 1945-1958. De asemenea, în distribuția Simfoniei a IX-a de Beethoven, difuzată în 8 august, apar și două nume românești: tenorul Petre Munteanu și basul Aureliano Neagu.

Aceste discuri din seria "ineditelor Sergiu Celibidache" sunt difuzate în premieră românească grație unui parteneriat între Radio România Muzical și Librăriile Humanitas și sunt realizate de Irina Cristina Vasilescu.

Bella musica cu Sergiu Celibidache

Duminică, 14 august, între orele 16,05-18,00, Anca Ioana Andriescu prezintă emisiunea "Bella musica cu…Sergiu Celibidache", în care se vor regăsi înregistrări de referință realizate de Celibidache la pupitrul orchestrei sale de suflet, cea a Filarmonicii din Munchen, dar și alături de Orchestra Filarmonicii "George Enescu". Ultima parte a emisiunii este dedicată lucrării pe care însuși Celibidache a semnat-o: "Grădina de buzunar".

Seria "Anotimpul discurilor", precum și emisiunea "Bella musica" pot fi reascultate, ulterior emisiei, pe site-ul www.romania-muzical.ro.