ACUM:
19.00
Stagiunea muzicală Radio
În direct, Orchestra Națională Radio.
Urmează: 21.00 Antonin Dvorák
Apoi: 21.30 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Ascultați spectacole din Festivalul de la Bayreuth

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 29 Iulie 2011 , ora 9.08

Celebrul festival Richard Wagner de la Bayreuth, unul dintre cele mai importante evenimente muzicale de la nivelul întregului mapamond, polarizează atenția melomanilor de pretutindeni, biletele fiind achiziționate la prețuri deloc de neglijat cu mulți ani înainte. În 2011, festivalul sărbătorește cea de-a 100 ediție de la înființare, primele spectacole având loc la Bayreuth în 1876 chiar sub îndrumarea lui Richard Wagner.

Festivalul de la Bayreuth la Radio România Muzical

La Radio România Muzical ascultătorii români sunt în contact pentru a douăsprezecea oară consecutiv cu spectacolele din prima săptămână a Festivalului de la Bayreuth.

De luni, 1 august, până vineri, 5 august, de la ora 19, pot fi ascultate înregistrările spectacolelor ce au avut loc în perioada 25 iulie-29 iulie 2011, documente sonore primite de Radio România Muzical în cadrul schimburilor cu Uniunea Europeană de Radio.

Timp de 5 zile, pot fi ascultate câteva dintre cele mai importante opere ale lui Richard Wagner, spectacole înregistrate în teatrul special conceput de Wagner la Bayreuth pentru reprezentațiile dramelor sale muzicale.

1 august - Tannhäuser

2 august - Maeștrii cântăreți din Nürnberg

3 august - Lohengrin

4 august - Parsifal

5 august - Tristan și Isolda

Ca în fiecare an, distribuțiile includ cele mai importante voci wagneriene ale momentului, sub conducerea unor dirijori de prestigiu, garanția unor reprezentații muzicale la cel mai înalt nivel artistic al contemporaneității noastre.

Toate cele 5 spectacole vor fi prezentate de Iolanda Drâmbei, iar Radio România Cultural preia de asemenea aceste emisiuni.