ACUM:
17.00
Perpetuum mobile
Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Jazz românesc pentru 17 milioane de europeni

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 22 Aprilie 2011 , ora 9.41

17 milioane de europeni vor putea asculta un eveniment marca Radio România Muzical organizat în 16 mai 2011, ora 20, la Sala Izvor a Teatrului Bulandra. Pe scenă vor urca saxofonistul Cristian Soleanu și Dumi Trio cu jazz de cea mai bună calitate - o seară intitulată « Twin Thoughts ».

Proiectul este inclus în agenda Uniunii Europene de Radio, ca parte a « Stagiunii Euroradio de Jazz ».

Ce înseamnă Uniunea Europeană de Radio?

Uniunea Europeană de Radio (UER) este organismul care reunește radiodifuziunile publice europene, având ca membri asociați și radiodifuziuni de pe continentele american, asiatic și australian. Unul dintre departamentele acestui organism este Euroradio, dedicat muzicii clasice și de jazz. Publicul potențial Euroradio este de 17 milioane de ascultători pe zi. De aceea, prezența României în acest context - Stagiunea Euroradio de Jazz - este un foarte bun prilej de a promova valorile românești actuale. Evenimentul produs de Radio România Muzical va putea fi ascultat la nivel european în 27 mai 2011, iar Radio România Muzical va difuza înregistrarea sunt forma unei emisiuni-concert în 22 mai, de la ora 18,10.

Protagoniștii unui concert românesc pentru Europa

Propunerea Radio România Muzical pentru acest eveniment este o seară ai cărei protagoniști sunt saxofonistul Cristian Soleanu, alături de Trio Dumi, alcătuit din George Dumitriu (România), Mattia Magatelli (Italia) și Kristijan Krajncan (Slovenia). Programul va cuprinde piese aparținând interpreților, într-un stil jazzistic contemporan ușor de perceput de către publicul larg, un punct de reper pentru iubitorii genului, atât datorită calității interpreților, cât și a contextului special pentru care este realizat.

Cristian Soleanu

este considerat în prezent cel mai bun saxofonist de jazz rezident în România - membru al Big Bandului Radio și profesor de jazz la Universitatea Națională de Muzică din București. A colaborat cu nume de prestigiu din jazzul românesc și internațional, în proiecte dintre cele mai diverse - concerte, turnee în România și în străinătate, înregistrări, muzică de film.

 Dumi Trio

este o formație înființată în urmă cu 5 ani, în prezent foarte activă pe scenele din Olanda, însă cu o importantă activitate la concerte și festivaluri din Italia, Statele Unite ale Americii, Germania, Austria, Elveția. Chitaristul George Dumitriu (29 de ani) este în prezent masterand al Conservatorului din Amsterdam, cu o carieră importantă - discuri și concerte, inclusiv ca membru al European Jazz Academy Big-Band, formație dirijată de regretatul Peter Herbolzheimer. Partenerii lui George Dumitriu sunt basistul Mattia Magatelli (32 de ani) și percuționistul Kristijan Krajncan (25 de ani), de asemenea, nume importante ale scenei internaționale de jazz.

Detalii importante

Evenimentul va avea loc la Sala Izvor a Teatrului Bulandra, în 16 mai 2011, ora 20 - Radio România Muzical s-a îndreptat către unul dintre spațiile unde Valoarea este la ea acasă, unde publicul tânăr este mereu prezent în număr mare - unul dintre cele mai importante spații de evenimente culturale din București. Biletele sunt disponibile la casa Teatrului Bulandra și pe site-ul www.bulandra.ro.

Seara va fi prezentată de Daniela Nicolae, realizatoarea emisiunii « Colecția de jazz » de la Radio România Muzical, ea însăși pianistă de jazz și unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști specializați în acest gen.

Sponsori: Adrem Invest, Mood Media, Amiras și Wing Computer.

Coorganizator: Fundația Radio România.

Parteneri media: Sapte seri, Observator cultural, Suplimentul de cultura, Zeppelin, Agerpres, Anzisoft, Flacăra, Rebus, port.ro, metropotam.ro.