ACUM:
17.00
Perpetuum mobile
Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Cronici Înapoi

Stagiunea de marți seara - 26 martie 2013

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 27 Martie 2013 , ora 13.53

Prezența pe afișul Stagiunii de marți seară a pianistului Cristian Sandrin a adus în 26 martie un public numeros și entuziast ce a umplut până la refuz Sala Mică a Ateneului Român.

Cristian Sandrin este deja un nume afirmat în peisajul muzical, un tânăr care și-a confirmat talentul pianistic printr-un palmares important, prin aparițiile în public așteptate cu mult interes. Cristian Sandrin a concertat împreună cu Filarmonica din Sibiu, Filarmonica din Bacău și Orchestra "Sinfonia", a suținut recitaluri în țară la Ateneul Român și Muzeul George Enescu, și peste hotare la Sala Filarmonicii din Sofia, Sala "Manuel de Falla" din Madrid și Sala Cortot din Paris. Bursier SoNoRo în 2010, 2011 și 2012, tânărul student al Academiei Regale de Muzică din Londra la clasa profesoarei Diana Ketler a participat la numeroase masterclassuri, având ocazia să lucreze cu Angela Hewitt, Evgheni Sudbin, Kathryn Stott, Francoise Thinat, Natalia Trull, Naum Grubert.

Cristian Sandrin a oferit publicului bucureștean un program romantic cuprinzând lucrări de Brahms, Chopin și Liszt, un program atent lucrat care reflectă momentul evolutiv în plan interior și artistic, tânărul muzician afirmând:

«Sunt compozitorii mei preferați, așa că mi-e foarte ușor să cânt acest repertoriu. A fost o adevărată plăcere și sunt foarte bucuros că am reușit să-mi aleg acest program. Mă simt foarte bine de fiecare dată când cânt piese romantice, mă simt eu însumi. Pe scena Sălii Mici a Ateneului Român a fost surprinzător de bine, m-am bucurat că în ciuda vremii rele sala a fost arhiplină. A fost teribil…»

Un tușeu cald și omogen stăpânit cu o bună tehnică pianistică am sesizat în cântul tânărului muzician Cristian Sandrin, afișând un ton meditativ în Intermezo-urile de Johannes Brahms, expresiv și tumultos în Balada, Barcarola și Sonata de Frederic Chopin, emoționant și dramatic în Miserere din opera "Trubadurul" -convertit în limbaj pianistic de Franz Liszt.

Recitalul realizat de Cristian Sandrin a stârnit ovațiile melomanilor care au aplaudat minute în șir, rechemându-l de mai multe ori la rampă.

Jeanine Costache