ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Cronici Înapoi

Duo de violoncele la Ateneu

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 16 Noiembrie 2011 , ora 14.26

Stagiunea de de marți seara desfășurată în Sala mică a Ateneului Român, în data de 15 noiembrie 2011, ne-a oferit din nou prilejul întâlnirii unei formule de recital mai rar întâlnită pe scenele noastre - duoul de violoncele Cello Jaya, alcătuit din două tinere formate la clasa maestrului Marin Cazacu de la Universitatea Națională de Muzică din București - Ella Bokor și Alexandra Potângă.

Ambele violonceliste dețin o activitate concertistică demnă de apreciat atât în această formulă, cât și în diverse alte proiecte camerale. Aseară au mai prezentat alte două duete semnate de Joseph Haydn și Jacques Offenbach, o foarte interesantă lucrare a compozitorului italian Giacomo Cervetto - Divertismentul nr.1 op.4, iar în final o lucrare care nu putea lipsi din repertoriul unui duo de violoncele - Sonata în Sol major de Jean-Baptiste Barriere.

Am remarcat buna coordonare și siguranța afișată de cele două violonceliste, asigurate în pofida unei gestici minime. Un aspect mai puțin plăcut al acestui concert l-a constituit prezența redusă a publicului, fapt justificat parțial de concurența neobișnuită pentru o zi de marți adusă de alte săli de concerte bucureștene.

Dan Ghineraru