ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.50 Promo

Arhivă : Cronici Înapoi

Mihaela Ursuleasa și Cvartetul Belcea – printre laureații Echo Klassik 2010

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 23 Iulie 2010 , ora 15.28

Două nume românești figurează pe lista câștigătorilor premiilor ECHO Klassik 2010, acordate pentru excelență în domeniul înregistrărilor de muzică clasică: pianista Mihaela Ursuleasa, la categoria "Imprimarea solistică a anului, cu creații din secolul al 19-lea - secțiunea pian". Mihaela Ursuleasa a primit acest premiu pentru discul cu lucrări de Beethoven, Brahms, Ravel, Paul Constantinescu și Alberto Ginastera.

De asemenea, Cvartetul Belcea a fost desemnat câștigător la categoria "Înregistrarea de muzică de cameră a anului, cu creații din secolul al 19-lea - secțiunea coarde". Premiul a fost acordat pentru discul cu opusuri de Franz Schubert, realizat de formația condusă de violonista Corina Belcea.

Între câștigătorii premiilor ECHO Klassik 2010 - mezzosoprana Cecilia Bartoli, "Înregistrarea de operă a anului - secțiunea arii și duete", Lang Lang - instrumentistul anului, secțiunea pian, Paavo Järvi - dirijorul anului, tenorul Jonas Kaufman - cântărețul anului și mezzosoprana Joyce DiDonato - cântăreața anului.

Ceremonia de decernare a premiilor ECHO Klassik 2010 va avea loc în 17 octombrie, la Filarmonica din Essen.
Maria Monica Bojin