Recomandări Înapoi

VIDEO. Oh Boy! - albumul de debut al mezzosopranei Marianne Crebassa în premieră la CD Review pe 25 ianuarie.

Publicat: luni, 23 Ianuarie 2017 , ora 20.13

Una dintre cele mai importante voci ale vremurilor noastre

Sunt cuvintele cu care a descris-o dirijorul Marc Minkowski pe Marianne Crebassa. Astăzi în vârstă de 30 de ani, Marianne Crebassa a debutat în anul 2008 la Opera din Montpellier, la doar 21 de ani. Imediat a fost să invitată să colaboreze la diferite puneri în scenă printre care opera Zaira de Vincenzo Bellini, La Traviata de Giuseppe Verdi și Friederike de Franz Lehar sub bagheta lui Lawrence Foster.

Marianne Crebassa a fost lăudată de publicația Le Monde pentru timbrul incredibil de frumos și interpretarea plină de maturitate. Sunt atributele pentru care cântăreața a început să fie apreciată si pe scena unor teatre lirice importante cum ar fi Opera din Paris, La Scala din Milano, Staatsoper din Berlin și Festivalul de la Salzburg.

La prestigiosul eveniment din orașul lui Mozart, Marianne Crebassa a fost prezentă în anul 2014. În cronica sa Financial Times a descris-o pe Crebassa ca fiind orbitoare ... zveltă ca o căprioară, inocentă și seducatoare în Mélisande din opera Peleas și Melisande de Debussy cu o voce destinată parcă Charlottei din opera Werther de Massenet. New York Times a descris-o ca fiind splendidă și carismatică și Die Welt a lăudat-o pentru interpretarea sa egală, și timbrul sclipitor.

Oh Boy! - albumul rolurilor cu pantaloni.

Albumul recital de debut al Mariannei Crebassa a fost lansat pe 28 octombrie 2016 și este intitulat Oh Boy!. Discul cuprinde arii destinate personajelor masculine care sunt interpretate de voci feminine - așa-numitele roluri cu pantaloni - din opere de Christoph Wilibald Gluck, Wolfgang Amadeus Mozart, Giaccomo Meyerbee, Jules Massenet, Emmanuel Chabrier, Charles Gounod, Jacques Offenbach printre alții.


Marianne Crebassa demonstrează pe acest album multă iscusință tehnică și o generozitate în voce cu care reușește să invingă bariera creată de imposibilitatea de a-i vedea și jocul scenic în modelarea personajelor. Și are destule argumente, doar dacă mă gândesc la întruchiparea lui Cherubini din Nunta lui Figaro de Mozart, rol cu care a făcut înconjurul lumii în compania unor dirijori ca Daniel Barenboim, Gustavo Dudamel sau Essa Pekka Salonen. Această voce plină de culoare și profundă de mezzosoprană combinată cu o silueta zveltă a Mariannei Crebassa, parcă predestinată rolurilor de travestiți a impresionat publicul și criticii. Albumul Oh Boy! a venit deci firesc în urma acestor succese. Este o antologie de arii celebre dar și rarități, interpretate împreună cu Orchestra Mozarteum dirijată de Marc Minkowski. Siebel, Nicklausse, Lazuli, Stephano, Orfeu sunt până la urmă rolurile sale de succes, până acum. Aștept cu interes evoluția acestei Marianne Crebassa pe firmamentul teatrului liric, o interpretă despre care Forum Opéra ne asigură că vom mai auzi.

Ascultați așadar pe 25 ianuarie în premieră la CD Review câteva din înregistrările sale cuprinse pe albumul de debut Oh Boy!

Gabriel Marica