Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale – Mai 2024

Publicat: duminică, 31 Martie 2024 , ora 14.06

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.


Vineri, 10 mai 2024, ora 20.30

Transmisiune directă de la Schwetzingen. Concert cameral susținut de Cvartetul de coarde "Belcea" și invitații săi, violista Tabea Zimmermann și violoncelistul Jean-Guihen Queyras la Sala "Mozart" din Schwetzingen. Johannes Brahms - Sextetele de coarde nr. 1 op. 18 în Si bemol major și nr. 2 op. 36 în Sol major.


Sâmbătă, 11 mai 2024, ora 20.00
Transmisiune directă de la New York. Spectacol susținut de Corul și Orchestra Teatrului "Metropolitan" din New York. Dirijoare Xian Zhang. Din distribuție: soprana Asmik Grigorian , în rolul Cio-Cio-san/Madama Butterfly, tenorul Jonathan Tetelman - în rolul B.F. Pinkerton, mezzosoprana Elizabeth DeShong - în rolul Suzuki, baritonul Lucas Meachem - în rolul Sharpless. Giacomo Puccini - Opera "Madama Butterfly".


Miercuri, 15 mai 2024, ora 21.30
Transmisiune directă de la Londra. Concert susținut de Corul și Orchestra "The Sixteen" la Barbican Hall din Londra. Dirijor Harry Christophers. Claudio Monteverdi - "Vecerniile Sf. Fecioare Maria".


Vineri, 17 mai 2024, ora 21.00
Transmisiune directă de la Berlin. Concert susținut de Orchestra Simfonică Germană din Berlin la Filarmonica din Berlin. Dirijor Václav Luks. Solistă violonista Alina Ibragimova. Louise Dumont Farrenc - Uvertura op. 23 în mi minor; Jan Václav Voűíček - Simfonia în Re major; Ludwig van Beethoven - Concertul op. 61 în Re major pentru vioară și orchestră.


Luni, 22 mai 2024, ora 19.00
Transmisiune directă de la München. Spectacol susținut de Ansamblurile corale și de Orchestra Operei de Stat Bavareze la Teatrul Național din München. Dirijor Andrea Battistoni. Din distribuție: soprana Anja Harteros în rolul Floria Tosca, tenorul Charles Castronovo în rolul Mario Cavaradossi și baritonul Ludovic Tézier în rolul Scarpia. Giacomo Puccini - Opera "Tosca".


Vineri, 24 mai 2024, ora 21.00
Transmisiune directă de la Frankfurt. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Frankfurt la Alte Oper din Frankfurt. Dirijor John Storgårds. Solist pianistul Martin Helmchen. Johann Sebastian Bach - Ricercar a 6 din "Ofranda muzicală" BWV 1079; Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 16 KV 451 în Re major pentru pian și orchestră; Anton Bruckner - Simfonia a VI-a în La major.


Joi, 30 mai 2024, ora 21.30
Transmisiune directă de la Copenhaga. Concert susținut de Corul de băieți din Copenhaga, Corul de femei și Orchestra Simfonică Națională ale Danemarcei la Sala de concerte din Copenhaga. Dirijor Michael Tilson Thomas. Solistă mezzosoprana Alice Coote. Gustav Mahler - Simfonia a III-a în re minor.


Vineri, 31 mai 2024, ora 21.00
Transmisiune directă de la München. Concert susținut de Corul și Orchestra Simfonică ale Radiodifuziunii Bavareze la Isarphilharmonie din München. Dirijor Riccardo Muti. Solistă soprana Siobhan Stagg. Joseph Haydn - Te Deum nr. 2 în Do major; Franz Schubert - Missa nr. 2 D 167 în Sol major; Richard Strauss - Poemul simfonic op. 16 "Aus Italien".